Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

ABSOLENT: INLEDER ÅTGÄRDSPROGRAM, VÄNTAS BELASTA RES 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Absolent har inlett ett åtgärdsprogram för att minska kostnaderna. På lång sikt väntas åtgärdsprogrammet minska koncernens kostnader på årsbasis med 50-60 miljoner kronor och medföra engångskostnader i storleksordningen 40-50 miljoner kronor. Kostnaderna förväntas belasta resultatet under andra kvartalet 2020 och besparingarna förväntas börja träda i full kraft under sista kvartalet 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Åtgärderna är en naturlig följd av konsolidering av förvärvade enheter samt för att möta perioden då marknaden återhämtar sig från effekten av Covid-19", skriver bolaget.

Samtidigt har efterfrågan, med anledning av Covid-19, minskat inom några av Absolents kundsegment. Bolaget bedömer att marknaden kommer att behöva resterande del av 2020 och in i 2021 för att återhämta sig.

"För att anpassa kostnadsbasen inom dessa kundsegment väljer vi att minska vår personalstyrka även på relaterade produktionsanläggningar och kontor", heter det.

Absolent räknar med att minska den globala personalstyrkan inom den närmsta sexmånadersperioden med cirka en fjärdedel av nuvarande 530 anställda i koncernen. I nuläget räknar bolaget med att omkring 20 personer berörs i Sverige, cirka 80 personer i Storbritannien och resterande personer i övriga världen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.