Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-09

ACADEMEDIA: TILLDELATS 1.506 EXTRA YRKESSKOLPLATSER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Academedias yrkeshögskolor har fått besked om 1.506 extra studieplatser med start under höstterminen 2020. Det framgår av Myndigheten för yrkeshögskolans (MYH) publicering om vilka ansökningar som beviljats.

Det skriver Academedia i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

Med anledning av den snabbt stigande arbetslösheten i Sverige har Myndigheten för yrkeshögskolan fått i uppdrag att utöka antalet studieplatser. De senaste dagarna har myndigheten meddelat ytterligare tilldelningsbesked och totalt fördelat 8.763 utbildningsplatser mellan vanliga YH-utbildningar och nya kortare YH-utbildningar. Academedias yrkeshögskolor har totalt tilldelats 1.506 av dessa, motsvarande 17 procent.

"Detta medför att Academedia tar marknadsandelar. I januari 2020 var Academedias yrkeshögskolors marknadsandel 14,5 procent", skriver bolaget.

Utbildningarna som tilldelats varierar i längd, men de befintliga utbildningarna är vanligtvis ett till två år och de korta utbildningarna som tilldelats kommer att genomföras över 1-20 veckor under hösten 2020. Den ekonomiska effekten realiseras dock först när elever har rekryterats till utbildningarna.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.