Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-03-11

Acarix erhåller strategisk order av CADScor®System i USA

Pressmeddelande (MAR)
Malmö, 11 mars 2022  

Acarix erhåller strategisk order av CADScor®System i USA

Acarix meddelar idag att man vunnit en första strategisk order av CADScor®System i USA från Apex Heart and Vascular Center och den ledande kardiologen Dr. Anuj Shah. CADScor®System kommer användas på New Jersey-baserasde APEX clinics för rapid AI-baserad diagnostik av patienter med bröstsmärta.  

"Jag väldigt är glad att börja använda CADScor®Systemet på våra APEX-kliniker. Acarix snabba och AI-baserade teknologi kan hjälpa till att förbättra diagnosen för många patienter som upplever bröstsmärtor och ge snabb uteslutning av patienter med låg risk” kommenterar Dr. Anuj Shah, Med Dr., kardiolog och grundare av Apex clinics.

“Detta är en viktig milstolpe för Acarix och vår kommersialisering i USA. Vi är stolta över denna affär och ser fram att följa värdet som CADscor®System ger för Dr. Shah, hans team och deras många patienter.” kommenterar Helen Ljungdahl Round, VD för Acarix.

Dr. Shah är en ledande hjärt- och kärlspecialist med sju certifieringar inklusive Interventionell Kardiologi, Internmedicin och Kardiovaskulär medicin. Han är grundare och direktör för Apex Heart and Vascular Center, en modern anläggning med omfattande hjärtvård och banbrytande teknologier, som håller principerna om bevisbaserad vård och medkänsla. Hans vision är att föra sin Manhattan-baserade kardiovaskulära expertis, tillsammans med ett dedikerat familjebaserat tillvägagångssätt, till sina patienter i New Jersey.

För mer information, kontakta: 
Helen Ljungdahl Round, VD, tfn. +1 267 809 1225, e-post helen.round@acarix.com 

Denna information är sådan information som Acarix AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande vid den tidpunkt som angavs av Acarix nyhetsdistributör GlobeNewswire vid publiceringen av detta pressmeddelande.

Om Acarix 
Acarix är ett svenskt medicintekniskt bolag som utvecklar innovativa lösningar för snabb AI-baserad uteslutning av kranskärlssjukdom (CAD). Det CE-märkta CADScor®-systemet, som även har fått DeNovo-godkännande från FDA, är avsett för patienter som upplever bröstsmärta med misstänkt kranskärlssjukdom, och har utformats för att bidra till att minska miljontals fall av onödig, invasiv och kostsam diagnostik. Med hjälp av en icke-invasiv metod beräknar CADScor®-systemet på mindre än 10 minuter en patientspecifik s.k. CAD-score som med minst 96 procents säkerhet kan utesluta kranskärlssjukdom (i en population med cirka 10 procents förekomst av CAD). Acarix är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: ACARIX). Redeye AB (+46 (0)8 121 576 90, certifiedadviser@redeye.se) är bolagets Certified Adviser. För mer information besök www.acarix.com.


Bilaga


Författare GlobeNewswire