Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-05-06

Acarix presenterar på Naventus Health Care Summit 2022

Pressmeddelande 
Malmö, 6 maj 2022  

Acarix presenterar Naventus Health Care Summit 2022

Helen Ljungdahl Round, VD och koncernchef för Acarix AB (publ), kommer att presentera vid Naventus Health Care Summit i Stockholm den 10 maj 2022.

Acarix är ett av tolv ledande företag inom hälso- och sjukvårdssektorn som kommer att presentera sin syn på de senaste trenderna inom precisionsmedicin och den senaste innovativa tekniska utvecklingen inom life science.

Acarix är ledande inom AI-baserade diagnostiktekniker inom kardiologi. Det nya CADScor®-systemet är utformat för att snabbt utvärdera patienter som upplever bröstsmärta med misstänkt CAD. Inom 10 minuter kan de med låg risk uteslutas med 96 % säkerhet. Miljoner människor drabbas årligen av bröstsmärtor och många genomgår långa diagnostiska utvärderingar. Så många som 9 av 10 visar sig inte ha en kranskärlssjukdom, vilket innebär en onödig belastning på hälso- och sjukvårdssystemen och för patienterna. CADScor®System är CE-märkt och är kommersiellt tillgängligt i Europa. Med FDA:s De Novo-godkännande och ersättningsgodkännande går företaget nu in i en ny expansionsfas med lanseringen i USA.

Det här eventet är ett perfekt tillfälle att lära sig mer om de senaste uppdateringarna på marknaden och de tekniska innovationerna inom hälso- och sjukvårdssektorn. Naventus & Partners är värd för eventet som hålls live från Spegelsalen, Grand Hôtel i Stockholm, med möjlighet att delta virtuellt.

Läs mer om Acarix och CADScor®System här.
Anmäl dig till eventet här.

För mer information, kontakta: 
Helen Ljungdahl Round, VD, tel +1 267 809 1225, +46 730 770283, helen.round@acarix.com 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande vid den tidpunkt som anges av företagets nyhetsdistributör, GlobeNewswire.

Om Acarix 

Acarix är ett svenskt medicintekniskt bolag som utvecklar innovativa lösningar för snabb AI-baserad uteslutning av kranskärlssjukdom (CAD). Det CE-märkta CADScor® System, som även har fått DeNovo-godkännande från FDA, är avsett för patienter som upplever bröstsmärta med misstänkt kranskärlssjukdom, och har utformats för att bidra till att minska miljontals fall av onödig, invasiv och kostsam diagnostik. Med hjälp av en icke-invasiv metod beräknar CADScor-systemet på mindre än 10 minuter en patientspecifik s.k. CAD-score som kan utesluta kranskärlssjukdom hos minst en tredjedel av patienterna med 96 procents säkerhet (i en population med cirka 10 procents förekomst av CAD). Acarix är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: ACARIX). Redeye AB (+46 (0)8 121 576 90, certifiedadviser@redeye.se) är bolagets Certified Adviser. För mer information besök www.acarix.com.

Bilaga


Författare GlobeNewswire