Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-06-22

Acarix tecknar samarbetsavtal med Strategic Health AK för att införa CADScor®System i Alaska

Pressmeddelande 
Malmö, 22 juni, 2022  


Acarix tecknar samarbetsavtal med Strategic Health AK för att införa CADScor®System i Alaska

Acarix fortsätter sin USA-expansion genom ett samarbetsavtal med Strategic Health AK, en Alaska-baserad vårdgivare med särskilt fokus på Alaskas ursprungsbefolkning och patienter i landsbygdsområden. Acarix har erhållit initiala beställningar av CADScor®System som ska användas inom vårdregioner i Alaska.

Att tillhandahålla hälsovård till avlägsna befolkningar i Alaska är utmanande, och hjärtvård är inte annorlunda. Ursprungsinvånarna i Alaska har visat sig ha högre förekomst av hjärt-kärlsjukdomar och mindre tillgång till sjukvårdsresurser. Strategic Health AK är en Alaska-baserad vårdgivare som erbjuder förebyggande hälsotjänster för att höja hälsostatusen med fokus på amerikanska ursprungsinvånare och hantering av hälsobehov på familjemedicinska kliniker i lokala samhällen. Ett mål är att förbättra användningen av diagnostiska point-of-care lösningar på lokala kliniker för att minska behovet av långa resor och ytterligare kliniska bedömningar.

"Jag brinner för att förbättra den övergripande vården, särskilt bland Alaskas ursprungsinvånare och en teknologi som CADScor®System möter direkt ett redan uttryckt behov av snabb bedömning av kranskärlssjukdom på plats i dessa grupper. Att samarbeta med Acarix kommer att bli mycket spännande och jag ser fram emot det samarbete vi kommer att göra för att förbättra hjärtvården i Alaska”, kommenterar Savanah Evans, VD för Strategic Health AK.

"Jag blev omedelbart berörd när jag träffade Savanah och fick reda på de utmaningar som de Alaskas minoritetsbefolkning och landsbygd står inför. Acarix-lösningar är inte bara ideala för urbana miljöer, utan även i avlägsna områden för att snabbt hjälpa till att utreda patienter med bröstsmärtor och misstänkt kranskärlsjukdom, samtidigt som de hjälper till att förbättra hjärtvårdens effektivitet till en bråkdel av kostnaden. Samarbetet med Strategic Health AK är mycket spännande och kommer att göra det möjligt för våra lösningar att vara tillgängliga för många behövande Alaskabor”, kommenterar Helen Ljungdahl Round, VD och koncernchef för Acarix.

För mer information, kontakta:     
Helen Ljungdahl Round, VD, tel +1 267 809 1225, +46 730 770 283, email helen.round@acarix.com 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande vid den tidpunkt som anges av företagets nyhetsdistributör, GlobeNewswire.

Om Acarix 
Acarix är ett svenskt medicintekniskt bolag som utvecklar innovativa lösningar för snabb AI-baserad uteslutning av kranskärlssjukdom (CAD). Det CE-märkta CADScor® System, som även har fått DeNovo-godkännande från FDA, är avsett för patienter som upplever bröstsmärta med misstänkt kranskärlssjukdom, och har utformats för att bidra till att minska miljontals fall av onödig, invasiv och kostsam diagnostik. Med hjälp av en icke-invasiv metod beräknar CADScor-systemet på mindre än 10 minuter en patientspecifik s.k. CAD-score som med minst 96 procents säkerhet kan utesluta kranskärlssjukdom (i en population med cirka 10 procents förekomst av CAD). Acarix är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: ACARIX). Redeye AB (+46 (0)8 121 576 90, certifiedadviser@redeye.se) är bolagets Certified Adviser. För mer information besök www.acarix.com.

Bilaga


Författare GlobeNewswire