Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-09-15

Acast rustar för lönsam tillväxt – avser att reducera antalet anställda

Acast AB (publ), den ledande podcastplattformen och pionjären inom det öppna ekosystemet för podcasts, ökar förutsättningarna för lönsam tillväxt genom att göra en översyn av sin organisation med avsikt att reducera kostnadsbasen. Efter en intensiv period av produktutveckling och investeringar ökas fokus på att ställa om organisationen och därmed skapa lönsam tillväxt i linje med bolagets uppdaterade finansiella mål, som presenterades i rapporten för det andra kvartalet. De planerade kostnadsreduceringarna påverkar cirka 15 procent av Acasts nuvarande personalstyrka.

”Vår strategi bygger på att sammanföra annonsörer med podkreatörer via vår plattform och leverera det absolut bästa podcasterbjudandet. Vi har under flera år arbetat hårt med att utveckla vår produkt för att möjliggöra en sömlös process för onboarding av nya podkreatörer, samt utvecklat marknadsledande verktyg för riktad annonsering, vilket nu bär frukt. Vi kommer även fortsättningsvis att prioritera långsiktiga investeringar i såväl marknader som produktutveckling, men med en organisation som är anpassad till en ny fas för bolaget”, säger Ross Adams, VD Acast.

I samband med rapporten för det andra kvartalet presenterade Acast nya finansiella mål, som innebär att bolaget tidigarelagt målet att nå positiv EBITDA år 2024 istället för någon gång 2024-2026.

”I vår senaste rapport var vi tydliga med att vi nått en vändpunkt där vi från nuvarande marknadsläge kommer att gradvis förbättra EBITDA-marginalen till lönsamhet under 2024. Detta drivs främst av att vi lämnar en period av tyngre investeringar bakom oss och samtidigt ser att vi kan öka vår interna effektivitet väsentligt utan att tumma på kvaliteten i vår leverans”, säger Emily Villatte, CFO och vice VD Acast

Mot ovanstående bakgrund kommer Acast att inleda överläggningar under september.

Den 4 oktober bjuder Acast in till en webbsänd kapitalmarknadsdag där ägare, investerare och analytiker välkomnas för presentation av bolagets strategiska agenda de närmaste åren. Mer information och inbjudan publiceras inom kort.

För mer information


Emily Villatte, CFO och vice VD, Acast
Tel: +46 76 525 0142
E-mail: emily.villatte@acast.com
 
Investor Relations:
Annika Billberg
E-mail: annika.billberg@acast.com

Patrick Elo
E-mail: patrick.elo@acast.com

Om Acast


Acast är världens största oberoende podcastföretag. Sedan Acast grundades 2014, har företaget brutit mark inom det öppna podcastekosystemet – genom att göra podcasts tillgängliga på alla lyssningsappar. Acast tillhandahåller en marknadsplats som hjälper poddkreatörer nå ut till rätt publik för att monetisera sitt innehåll. När de tjänar pengar, så tjänar vi pengar. Idag hostar Acast nära 66 000 podcasts, med över 400 miljoner lyssningar varje månad. Företaget verkar över hela världen och har sitt huvudkontor i Stockholm. Acast är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se, +46 (0) 8528 00 399.

Denna information är sådan information som Acast är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2022-09-15 15:20 CEST.

Bifogade filer


Acast rustar för lönsam tillväxt – avser att reducera antalet anställda

Författare MFN