Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-04

ACTIVE BIOTECH: TILLVERKNINGSAVTAL NY FORMULERING LAQUINIMOD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Active Biotech har ingått ett tillverkningsavtal med Famar Health Care Services Madrid, en europeisk leverantör av läkemedelsframställning och utvecklingstjänster. Famar kommer att leverera kliniskt studiematerial av den nyutvecklade ögondroppsformuleringen av laquinimod.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya formuleringen är utvecklad av Active Biotech tillsammans med Leukocare. Formuleringen ska studeras för behandling av icke-infektiös icke-främre uveit, som är en sällsynt sjukdom och ett svårartat tillstånd som kan hota synen.

Avtalet med Famar inkluderar tillverkning av kliniskt studiematerial för dosering i kliniska fas 1- och 2-studier för behandling av ögonsjukdomar. Famar kommer att tillhandahålla processutveckling, uppskalning, leverans av material för prekliniska lokala toleransstudier och kliniskt studiematerial för användning i de kliniska studierna.

Projektet har påbörjats och Active Biotech siktar på att starta en klinisk säkerhetsstudie under andra halvåret 2021. Active Biotech planerar också under 2021 att inleda en proof-of-principle-studie med oral laquinimod i patienter med uveit.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.