Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-26

AcuCort AB: AcuCort vidareutvecklar bolaget och förstärker sitt kommersialiseringsteam

AcuCort AB (Spotlight Stock Market: ACUC) meddelar att bolaget har anställt Louise Harting som projektledare. Bolaget har gått in i ett nytt skede i förberedelsearbetet inför den kommande kommersialiseringen och har därmed behov av en dedikerad och utökad resurs. Louise har tillträtt den nya positionen med fokus på marknadsregistrering av läkemedlet ISICORT®.

Louise Harting har en masterexamen i "International Business" från Copenhagen Business School. Hon har erfarenhet av internationella produktlanseringar inom läkemedelsindustrin från bland annat Novo Nordisk. I rollen som projektledare på AcuCort har hon ansvar för bland annat ansökningarna om marknadsregistrering av ISICORT® i Norden och Europa. 

- Det är mycket glädjande att vi nu har Louise ombord som projektledare. Med Louise på plats tillsammans med Mats Lindfors, tidigare VD för AcuCort och med många års erfarenhet av internationella produktlanseringar i exempelvis USA och som idag är en av våra nyckelkonsulter, samt våra produktions- och regulatoriska partners har vi lyckats bygga ett starkt team inför kommersialiseringen av ISICORT®. Jag ser fram emot nästa fas i bolagets utveckling, säger Jonas Jönmark, VD för AcuCort AB.

ISICORT® är en tunn, snabbupplösande och användarvänlig munfilm godkänd i Sverige för bland annat behandling av akuta och svåra allergiska reaktioner, krupp hos barn, illamående och kräkningar vid cellgiftsbehandling samt för behandling av patienter med covid-19 som behöver kompletterande syrebehandling. Den snabblösliga munfilmen innehåller glukokortikoiden dexametason som är en välkänd, välanvänd och väldokumenterad anti-inflammatorisk substans.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 april 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Jonas Jönmark, VD, AcuCort AB
Telefon: 070 365 5400
E-post: jonas.jonmark@acucort.se

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.