Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-08-11

Adam Schatz slutar som vd för BHG Group

BHG Group AB:s (publ) ("BHG") vd och styrelse har gemensamt beslutat att Adam Schatz lämnar sin position som vd för BHG Group och att styrelseordförande Gustaf Öhrn tillträder som tillförordnad vd. Rekryteringsprocessen av en ny vd inleds omgående.

“Adam tillträdde som CFO för BHG i april 2019 och har sedan han i februari 2020 utsågs till vd framgångsrikt lett verksamheten. Parallellt med en hög förvärvstakt och lönsam, organisk tillväxt har Adam och hans team arbetat fokuserat för att samordna och effektivisera BHG och därmed lagt grunden för uthållig, lönsam tillväxt. Samtidigt ser vi ett behov av ytterligare operativ erfarenhet i den fas BHG nu befinner sig i och har i vår dialog gemensamt kommit fram till att tiden nu är mogen för ett nytt ledarskap”, kommenterar Gustaf Öhrn, styrelseordförande i BHG Group.

”Det har varit en ära att tillsammans med alla entreprenörer och anställda sedan 2019 utveckla BHG, mer än fördubbla omsättningen och ta viktiga steg i att konsolidera verksamheten. Jag är stolt över att få lämna över ledarskapet av ett välskött BHG till nästa person. Jag önskar BHG och alla kollegor stor framgång även framöver”, kommenterar Adam Schatz, avgående vd för BHG Group.

Gustaf Öhrn kvarstår som styrelsemedlem men lämnar över ordförandeskapet i BHG till Christian Bubenheim under perioden han arbetar som tillförordnad vd.

Adam Schatz kommer under en övergångsperiod att bistå BHG i ledningen av verksamheten.

Kontakter


Johan Hähnel, Ansvarig för investerarrelationer för BHG Group
Tel: +46 (0) 70 605 63 34. E-post: johan.hahnel@bhggroup.se

Denna information är sådan information som BHG Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2022-08-11 19:58 CEST.

Om oss


BHG är den största onlineaktören inom konsumenthandel i Norden. Vi har utöver våra nordiska verksamheter också en betydande närvaro i övriga Europa, liksom på utvalda marknader utanför Europa. Vår starka position på våra marknader innebär att vi är den största onlineaktören i Europa inom Home Improvement, som innefattar både Do-It-Yourself (DIY) och Heminredning. Genom vårt ekosystem av onlinedestinationer, som kompletteras och understöds av fysiska showrooms och ett omfattande service- och tjänsteutbud, såsom last-mile leveranser och installationer, erbjuder vi marknadens ledande utbud av välkända externa och egna varumärken. Totalt uppgår antalet produkter i gruppen till över 1,7 miljoner, vilket tillsammans med vårt övriga utbud, utgör ett komplett erbjudande inom DIY, fritidsprodukter, möbler och heminredning.
 
I Gruppen ingår över 100 onlinedestinationer, innefattande till exempel: www.bygghemma.se, www.trademax.se, www.chilli.se, www.furniturebox.se och www.nordicnest.se - och över 70 showrooms. Vårt huvudkontor ligger i Malmö och vi har verksamheter i de flesta europeiska länder. BHG är noterat på Nasdaq Stockholm, med tickern BHG.
 
BHG:s e-handelsverksamheter har över 3 000 anställda som varje dag arbetar för att skapa en optimal köpupplevelse genom kombinationen av ett oöverträffat produktutbud och smart teknologi, kombinerat med ledande produktexpertis och ett brett utbud av service- och tjänster.

Bifogade filer


Adam Schatz slutar som vd för BHG Group

Författare MFN