Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-03-27

AdCityMedia: AdCityMedia erhåller sin första externa licensorder för mediabokningsmjukvaran Starcorp Media Hub

ADCITYMEDIA ERHÅLLER SIN FÖRSTA EXTERNA LICENSORDER FÖR MEDIABOKNINGSMJUKVARAN STARCORP MEDIA HUB

Danskt mediabolag tecknar licensavtal med AdCityMedia gällande mjukvaran Starcorp Media Hub. I samband med licensavtalet erhölls en digital signage order om 1,9 MSEK gällande 100 skärmar som kommer att drivas i mjukvaran. Utrullningen av hårdvaran beräknas ske under 2018 med start under andra halvan av kvartal 2.

Licensavtalet innebär förutom att kunden kan driva sina egna skärmar i mjukvaran även att de erhåller en egen nod och blir uppkopplad i hubben vilket möjliggör att sälja på Starcorps Media Hubs befintliga skärmar. För AdCityMedia ökar medialagret och möjligheten till nya intäkter i Danmark.

Att ett danskt mediabolag väljer att teckna licensavtal för den egenutvecklade mjukvaran är av stor strategisk vikt och ett bevis av att efterfrågan finns på marknaden. Danmark blir nu land nr tre efter Sverige och Norge.

Vi investerar och utvecklar Starcorp Media Hub löpande och målet är att mjukvaran skall bli en global bokningsplattform som öppnar upp för automatiska och programmatiska köp, säger Anders Axelsson CEO.

2018-03-27

För mer information:

Anders Axelsson, VD
anders.a@adcitymedia.com mailto:anders.a@adcitymedia.com
+46 8 535 28001

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North och Erik Penser Bank, tel. 08-463 80 00 är Bolagets Certified Adviser.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 mars 2018 kl 15:00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
AdCityMedia Pressrelease 2018-03-27.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=22633

Kort om Bolaget:
AdCityMedia hjälper företag och varumärken att synas.
Med sina två affärsområden Media och Retail Tech skapar AdCityMedia synlighet för budskap i utomhus- och inomhusmiljö som dagligen når hundratusentals människor.

Med 17 års erfarenhet från affärsområdet Media är bolaget idag marknadsledande inom segmentet digital storformatsreklam i utomhusmiljö. Man har sedan 2015 tredubblat det säljbara mediautrymmet på digitala mediaytor i citylägen. Marknaden för utomhusreklam växer och övergången från analogt till digitalt sker i mycket snabb takt, där AdCityMedia varit en drivande kraft i digitaliseringen under flertalet år.

Inom affärsområdet Retail Tech är AdCityMedias mission att stärka upp livskraften inom retail när marknaden genomgår stora förändringar. Genom att hjälpa butiksägare att värdera sina egna mediamöjligheter, såväl på fasad som i butik, kan synligheten ökas, nya intäktsmöjligheter skapas och verksamheten utvecklas. Retail Tech har två huvudinriktningar: Digital Signage" (digitala skärmar i butiksmiljö) och Production" (analog storformatsreklam).

Framtiden är digital och i nuläget har AdCityMedia cirka 1 500 egna mediaytor samt över 4 500 digitala skärmar där bolaget skapar strategi och driver innehåll och support åt sina kunder. Bolaget är innovativt och har tekniken och kompetensen som krävs för att ligga i framkant, vilket ger goda förutsättningar att ta tillvara på marknadens tillväxt.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.