Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-08-26

ADDERA CARE: NETTORESULTATET FÖLL 95% TILL 0,4 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Addera Care, aktiva inom hjälpmedelssektorn för människor med funktionsvariationer, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2021 på 0,4 miljoner kronor (9,2).

Nettoomsättningen steg till 62 miljoner kronor (44) med stöd av omsättningsökningar i alla dotterbolag.

"Förvärvet av Linds har också bidragit positivt till omsättningsökningen under maj och juni. Under samma period förra året var vi kraftigt påverkade av starten på pandemin så jämförelsen är inte helt rättvis, men en viss underliggande tillväxt finns", skriver Addera Care i delårsrapporten.

Rörelseresultatet steg på ebitda-nivå till 6,1 miljoner kronor (4,1) men sjönk på ebit-nivå till 0,9 miljoner kronor (9,4).

"Rörelseresultatet har förbättrats genom förvärvet av Linds, men är i övrigt inte helt tillfredsställande. Resultatet har påverkats negativt av ökade kostnader för råmaterial hos alla dotterbolagen men i synnerhet hos Trident och Huka", skriver Addera Care som även noterar att koncernen i fjol hade bidrag från Tillväxtverket och motsvarande myndigheter för verksamheterna i Norge och Nederländerna.

"Vi ser stor potential att öka lönsamheten inom samtliga segment", skriver Addera Cares vd Marianne Sernevi i rapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.