Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-16

Advania Sweden: Advania satsar på Google Chrome Enterprise - vill hjälpa företag att effektivisera

[image]Fredrik Alktun, Business Area Manager Workplace, Advania Sverige AB. Fotograf: Josef Eliasson
Att Advania adderar Chrome Enterprise till sitt erbjudande innebär att bolaget ytterligare kan hjälpa företag med att effektivisera sina processer, samt även stötta de som inte har en intern IT-avdelning. Bakom satsningen ligger den ökade användningen av molnbaserade tjänster i Sverige som lett till nya behov av att jobba säkrare, smartare och mer effektivt.

"Tack vare digitaliseringen kan vi idag arbeta på ett helt annat sätt än tidigare, vi är mycket mer rörliga vilket kräver mer av både hårdvara och mjukvara. Med Chrome Enterprise får samtliga medarbetare tillgång till molnet på mindre än tio sekunder - oavsett var de befinner sig geografiskt. Dessutom möjliggör operativsystemet kostnadsbesparingar tack vare ökad produktivitet, minskade driftstopp och mindre tid som läggs på IT-support. Den här sortens teknik bör vara relevant idag och det är spännande att få möjlighet att sprida den" säger Fredrik Alktun, Business Area Manager Workplace på Advania Sverige.    

Namnet till trots passar Google Chrome Enterprise inte enbart stora bolag; även SMB-segmentet kan använda mjuk- och hårdvaran. Chromebook Enterprise passar flera delar av organisationen - allt från reception till ekonomiavdelning. 

"Det är glädjande att Advania väljer att investera i Chrome Enterprise, och nu erbjuder Chromebooks och andra Chrome OS-enheter till företag och organisationer i Sverige. När verksamheter flyttar sina arbetsflöden till molnet är fördelarna med ett modernt molnbaserat operativsystem många. Advania har mångårig erfarenhet av IT-lösningar och vi ser fram emot fortsatt samarbete", säger Joakim Abrahamsson, Head of Chrome OS Commercial Channel i Norden på Google.

"Det är med glädje vi nu utökar vårt samarbete med Google på den svenska marknaden. I takt med att mobila arbetsplatser blir allt vanligare och kraven på ökad tillgänglighet ökat har Chrome Enterprise många stora fördelar mot både större och mindre verksamheter. Vi är inspirerade och tacksamma över att få möjligheten att föra den här tekniken närmare slutanvändarna", säger Tomas Wanselius, vd på Advania Sverige. 
 

Författare Advania Sweden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.