Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-10

Adverty AB: Adverty går in i nästa fas av sin tillväxtresa och globala expansion - grundaren Niklas Bakos riktar fokus på produktstrategi medan Tobias Knutsson befordras till VD

Adverty AB (publ) tillkännager idag att Tobias Knutsson befordras till VD i samband med att Thorbjörn Warin tillträder som affärsutvecklingschef, medan företagets grundare, Niklas Bakos, övergår till att fokusera på produktstrategi och utveckling. Därmed går den ledande specialisten för in-game-annonsering in i nästa fas av sin tillväxtresa och globala expansion.

Adverty, den ledande in-game-plattformen för annonsörer, mediebyråer och spelutvecklare, förbereder nästa tillväxtfas i kommersialiseringen av sin sömlösa plattform för varumärkesannonsering inuti spel genom att utöka ledningsgruppen i strävan att öka takten i sin produkt- och försäljningsutveckling.

Tobias Knutsson, för närvarande kommersiell chef, tar med sig mångårig erfarenhet av ledarskap, strategisk försäljning och affärsutveckling till rollen som VD för Adverty. Tobias, som tidigare har varit kommersiell chef på DanAds och VD på Strossle, där han bland annat ansvarade för att optimera det snabbväxande medieteknikbolagets intäkter, ger följande kommentar till utnämningen: "Adverty tar nästa steg på sin resa mot att öppna upp tidigare onåbara målgrupper och heltäckande intäktsströmmar. Jag kan knappt beskriva min upprymdhet, och jag längtar efter att ta över tyglarna i rollen som VD och fortsätta vår spännande resa."

Advertys grundare Niklas Bakos får därmed möjlighet att fokusera på nyckelområden inom produktstrategi och utveckling medan företaget gör sig redo för fortsatt tempoökning och global expansion. Han säger: "Såväl branschen som vi som bolag, står inför en spännande framtid. Som ledare inom nischen in-game-annonsering, fortsätter vi att flytta gränserna för att se till att det vi skapar idag är det som branschen behöver både nu och imorgon. Min förtydligade inriktning kommer att låta mig, som produktfokuserad grundare, arbeta fullt ut med produktrelaterade strategier och utvecklingsprojekt på kort och lång sikt - vilket inte bara utgör företagets själ, utan dessutom är avgörande för vår fortsatta framgång."

"Vi har varit mycket imponerade av Tobias kunskaper, ledarskap och de insatser han gjort i företagets ledning som gått vida utanför hans roll inom försäljning", förklarar Joachim Roos, styrelsens ordförande. "Den här omgrupperingen utgör ett ypperligt tillfälle att säkra kontinuiteten i verksamheten samtidigt som vi lägger grunden för framtida tillväxt och skapar möjligheter för företaget att mogna."

För att accelerera den framtida tillväxten av spelportföljen har Adverty rekryterat Thorbjörn Warin till rollen som affärsutvecklingschef. Thorbjörn är baserad i Finland och har tidigare varit publicistchef för Europa, Mellanöstern och Afrika på det USA-baserade annonsteknik-bolaget AdColony, där han haft ett nära samarbete med regionala spelutgivare. Thorbjörn har över 15 års erfarenhet från seniora roller inom mobilbranschen och är mentor för den första spelutvecklingsacceleratorn i Europa. Han är även rådgivare åt en av Indiens ledande F2P-spelutvecklare på mobilsidan, Cympl. Thorbjörn har varit CMO på den Helsingforsbaserade spelutvecklaren Grand Cru, och hade dessförinnan en position som marknadschef på den Berlinbaserade spelstudion Wooga. Warin kommer att leda tillväxten på publicist-sidan genom att engagera fler spelutvecklare att ansluta sig till Advertys sömlösa in-game-annonseringsportfölj. Under sig får han ett mångfasetterat team av affärsutvecklare på Advertys kontor i London, Madrid och St. Petersburg.

Warin kommenterar: "Det känns väldigt roligt att få föra ut Advertys unika, sömlösa och icke-störande annonserbjudande till fler spelutvecklare världen över, och få hjälpa både stora och små utgivare att maximera sina annonsintäkter. Spel håller långsamt på att etablera sig som nästa stora arena för varumärken - Verizon kommer att bygga upp en virtuell Super Bowl-stadion i Fortnite i år - och spelutvecklare har redan använt de traditionella annonslösningarna i åratal. Nu behöver vi bara knyta ihop säcken och introducera dem till det nya sättet att monetärisera genom varumärkesannonsering."

Adverty gör också ytterligare förstärkningar av teamet i och med rekryteringen av Olga Kazanski, baserad i Ryssland, som ansluter sig till Warins team i rollen som affärsutvecklingschef. Olga är spelspecialist med sinne för strategi och kommer närmast från annonsteknikbolaget Mintegral där hon fokuserat på publicist-relaterad affärsutveckling.

Nyheterna kommer efter att Adverty nyligen erhållit ett flertal patent i USA och ingått partnerskap med InMobi och Verizon Media, vilket gör det möjligt för mediejättens breda nätverk av samarbetspartners och annonsörer att få tillgång till Advertys annonslösningar inuti spel och därmed nå ut till en bredare publik i spelsektorn.

Adverty håller för närvarande på att förstärka teamet på köpsidan med en ersättare till positionen som kommersiell chef.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Joachim Roos, Styrelseordförande
Telefon: +46 73 635 10 48
E-post: jr@adverty.com
Anders Rössel, Finanschef
Telefon: +46 70 867 00 20
E-post: ar@adverty.com

Denna information är sådan information som Adverty AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 februari 2021.

Corpura Fondkommission AB, tel. nr. +46 (0)722 52 34 51, är bolagets mentor på NGM Nordic SME.

Om Adverty
Adverty sammanför varumärken och människor genom sin revolutionerande displayannonseringsteknik byggd för spel. Plattformen låter kreatörer och utvecklare monetärisera den fullständiga spelupplevelsen med icke-påträngande, lättintegrerade, sömlösa annonser. Adverty är grundat 2016 med kontor i Stockholm, London, New York, Madrid, Helsingfors, St Petersburg och Lviv. Mer information på www.adverty.com.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.