Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-17

AEGIRBIO: AVTAL OM FÖRVÄRV AV DYNAMIC CODE (NY)

(Justerar rubrik samt lägger till på flera ställen i text, inklusive besked om riktad nyemission)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Diagnostikbolaget Aegirbio har ingått avtal med aktieägare representerande cirka 52,1 procent i Dynamic Code om förvärv av aktier och teckningsoptioner.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 172 kronor per aktie i Dynamic Code, varav 15 kronor betalas kontant och 157 kronor med aktier i Aegirbio.

Förvärvet är villkorat av genomförd due diligence samt av att aktieägare representerande 95 procent av samtliga aktier i Dynamic Code, ansluter sig till aktieöverlåtelseavtalet senast tio bankdagar innan tillträdet den 1 november 2021.

Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till cirka 1,5 miljarder kronor under förutsättning att samtliga aktieägare i Dynamic Code genomför aktieförsäljningen samt att samtliga teckningsoptioner förvärvas.

Dynamic Code utvecklar och säljer självprovtagningslösningar för sjukdomar baserat på DNA-teknik, både till vården och direkt till konsument.

Under räkenskapsåret 2020 genererade Dynamic Code en omsättning om 278 miljoner kronor. Bolaget har i dag cirka 60 anställda och sitt säte i Linköping.

Med förvärvet kommer Aegirbio tillföras en omsättning på rullande 12 månader om cirka 500 miljoner kronor.

I ett separat pressmeddelande meddelas att Aegirbio har beslutat om en riktad nyemission om 127,4 miljoner kronor och erhållit lånefinansiering om 75 miljoner kronor.

Kapitaltillskottet avses primärt användas till att finansiera förvärvet av Dynamic Code. Teckningskursen är 260 kronor och innebär en rabatt om 11,1 procent mot senaste stängningskurs.

Utspädningseffekt uppgår till cirka 2,83 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.