Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-10-12

Affärsvärlden ger nya aktietips

Affärsvärlden ser att det är läge att ta hem vinsten i medicinteknikbolaget Raysearch och rekommenderar sälj.

För verkstadsbolaget Cavotec och Boule Diagnostics är rekommendationen att avvakta. Även det danska industribolaget FLSmidth & Co får en avvakta-rekommendation.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Kursen i Raysearch har dubblats under det senaste året. Med ett börsvärde på nära 5 miljarder kronor och p/e-tal för i år och nästa år på 59 respektive 45 är all världens framgångar redan inräknade i kursen, bedömer tidningen. Rekommendationen blir att köpa tillbaka på nivåer under 158 kronor.

Boule har sett en kraftig uppvärdering efter bolagets halvårsrapport. På prognosen för innevarande år värderas aktien till p/e 25 och ev/ebit 20. Det är mer än fullvärderat. Aktiemarknaden har extrapolerat utfallet från andra kvartalet, vilket enligt Affärsvärldens bedömning är riskabelt. Tidningen tror på bättre ingångslägen framöver.

Trots dessa besvikelser och en trög kursutveckling framstår Cavotec-aktien som väl dyr, skriver tidningen. Med en tillväxttakt på 7 procent och rörelsemarginal som ökar från 3,2 procent till 7 procent handlas aktien till ett p/e-tal kring 19 på nästkommande år. Det är inte billigt enligt Affärsvärlden. Baserat på orderingången som minskat 19,5 procent i årstakt så räknar tidningen med en fortsatt trög återhämtning i ett ettårsperspektiv.

Även danska FL Smidth får rekommendationen vänta. Trots en halverad aktiekurs lockar aktien inte. Vid nuvarande kurs på 255 danska kronor ger det ett p/e-tal på 11,6. Sätt p/e 13 på det och aktien har en potential på bara 10 till 15 procent enligt Affärsvärlden.

Källa: SIX/ Affärsvärlden

Författare SIX news

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.