Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-01-20

Affärsvärlden: Köp Scandi Standard, Swedol, vänta Cherry

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp i Scandi Standard och Swedol medan Cherry får vänta.

Fjol var ett mellanår för kycklingbolaget Scandi Standard som dock spås prestera bättre i år, skriver Affärsvärlden som rekommenderar köp.

Scandi Standard är ingen spännande snabbväxare, men väl ett relativt konjunkturokänsligt tillväxtbolag.

På en börs som värderat upp många stabila bolag som Duni och Axfood har investerarna missat Scandi Standard. På Affärsvärldens prognoser faller p/e-talet till klart attraktiva nivåer samtidigt som utdelningspolicyn om att 60 procent av vinsten ska delas ut talar för att direktavkastningen närmar sig 5 procent de närmaste åren. Köp med riktkurs 64 kronor avslutar tidningen.

Det sista köptipset tilldelas Swedol som kan vara på rätt väg efter några svaga år.

På en tioårig snittmarginal strax under 9 procent handlas Swedol till p/e 11,5. Fullt så optimistiska vågar Affärsvärlden inte vara i sina marginalprognoser för 2016 och 2017, men även med mer konservativa antaganden faller värderingen till attraktiva nivåer. Om inte den svenska konjunkturen säckar ihop totalt i år så borde aktien ha goda förutsättningar att nå riktkursen på 22 kronor på ett års sikt avslutar tidningen.

Cherry blev förra årets kursvinnare och förväntningarna är således väl högt ställda varför Affärsvärlden sänker sin rekommendation till vänta.

Nya förvärv kan dock som vanligt förändra nyckeltalen i relativt stor utsträckning i spelbranschen. Mycket talar för att aktien går in i en lugnare fas där bolaget behöver leva upp till de högt ställda tillväxt- och lönsamhetsantaganden som aktiemarknaden nu har avslutar tidningen.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt/ Affärsvärlden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.