Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-11-23

AIK Fotboll och Henrik Jurelius går skilda vägar

AIK Fotboll har beslutat att skilja Henrik Jurelius från uppdraget som sportchef. Manuel Lindberg tar över som tf sportchef tills dess att klubben rekryterat en permanent ersättare.

AIK Fotbolls styrelse har fattat beslut om att skilja Henrik Jurelius från sitt uppdrag som sportchef för herrlaget. Beslutet grundar sig i en utvärdering av den sportsliga verksamheten och förändringen sker med omedelbar verkan.
- Henrik Jurelius har varit en lojal medarbetare till AIK Fotboll i över tio års tid och hans arbete för klubben ska värderas högt. Vi har nu kommit till läget att vi behöver göra en förändring i ledarskapet av den sportsliga verksamheten för herrlaget och jag vill tacka Henrik för hans insatser för AIK Fotboll och på det sätt han representerat oss under sin långa tid i klubben, säger AIK Fotbolls styrelseordförande Robert Falck.
- Jag är tacksam för förtroendet och ansvaret som jag fått bära tillsammans med väldigt många kompetenta kollegor, ledare och spelare under mina år i AIK. Jag är även oerhört tacksam för allt stöd från min familj, vänner, kollegor och supportrar när det blåst kalla stormar. Att få vara en del av utvecklingen av AIK Fotboll från insidan har varit otroligt stimulerande. Jag har älskat varje minut och kommer se tillbaka på tiden med en stor stolthet. Det finns en urkraft i AIK med potential, kompetens och genuin kärlek till klubben. Mycket av grunden är på plats och det ska bli fantastiskt att få följa utvecklingen tillsammans med alla er andra från sidan. Huvudet högt och ryggen rak, väl mött på läktaren 2023, säger Henrik Jurelius.
En rekryteringsprocess för tillsättningen av en ny sportchef kommer att inledas per omgående. Tills vidare axlar Manuel Lindberg rollen som tf sportchef parallellt med uppdraget som VD/Klubbdirektör.
För mer information, kontakta:
Robert Falck, styrelseordförande AIK Fotboll
Mobil: 076 - 131 00 62
Denna information är sådan som AIK Fotboll AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 november 2022 kl. 09:30 (CET).

Författare Cision