Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-01

AIK Fotboll: Villkor om tilläggsbelopp avseende Kristoffer Olssons övergång till FC Krasnodar uppfyllt

Den 7 januari 2019 meddelade AIK Fotboll att klubben var överens med FC Krasnodar om en omedelbar transfer av spelaren Kristoffer Olsson. Resultatet i play off-matchen till gruppspelet i Uefa Champions League innebär att Kristoffer Olssons klubb FC Krasnodar besegrar den grekiska klubben PAOK med sammanlagt 4-2 och är därmed kvalificerade för gruppspelet.
Kvalificeringen till gruppspelet innebär att ett villkor om tilläggsbelopp avseende Kristoffer Olssons övergång till FC Krasnodar har uppfyllts. Tilläggsbeloppet medför ett netto till AIK Fotboll motsvarande en övergång i klass II i klubbens egen klassificering för transfers, d v s en resultateffekt på mellan 2,5 och 5,0 Mkr.
- Vi är glada och stolta över Kristoffers internationella framgångar, säger AIK Fotbolls Finansdirektör Håkan Strandlund. Vad gäller tilläggsbeloppet så utgör detta en väsentlig del av finansieringen av de förstärkningar till spelartruppen som skedde under sommarfönstret och beloppet kommer därmed mycket lägligt.
Transfern har tidigare medfört en resultateffekt i klass V, d v s en resultateffekt  på mellan 20 och 40 Mkr. Det infriade villkoret om tilläggsbeloppet medför ingen förändring av denna klassificering.
För mer information, kontakta:
Håkan Strandlund, Finansdirektör AIK Fotboll
Mobil: 070 - 431 12 61
E-post: hakan.strandlund@aikfotboll.se

Författare AIK Fotboll

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.