Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-17

Akademisk vårdgivare i USA beställer Sectras IT-lösning för medicinsk bildhantering

Kontraktet som tecknades i juli omfattar moduler för radiologi och ortopedi samt ett multimediaarkiv (VNA) för att lagra de olika medicinska bilderna i ett gemensamt arkiv. Lösningen, som är tätt integrerad med vårdinformationssystemet Epic Radiant, säkerställer hög systemtillgänglighet och ger vårdteamet en komplett patientöversikt. 

Michigan Medicine samarbetar för att tillhandahålla patientcentrerad vård vid en rad sjukhus, vårdcentraler och öppenvårdsmottagningar. De består av U-M Health System, University of Michigan Medical School och en av landets största biomedicinska forskargrupper.

- Jag välkomnar Michigan Medicine som kund hos Sectra. Vår erfarenhet av akademiska vårdgivare i kombination med att vi tidigare framgångsrikt har genomfört storskaliga installationer med djupgående journalsystemsintegration gör att våra två organisationer passar perfekt ihop. Jag ser fram emot ett gott samarbete mellan våra respektive team, säger Anthony Grise, säljchef för Sectra i USA.

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare ett komplett och robust system med effektiva kliniska verktyg för att öka produktiviteten och förbättra samarbete både inom och utanför sin vårdorganisation. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Läs mer på medical.sectra.com.

Epic och Radiant är registrerade varumärken som tillhör Epic Systems Corporation.

Om Sectra
Sectra hjälper sjukhus världen över att effektivisera vården och myndigheter samt försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. I dag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2019/2020 till 1 661 MSEK. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök vår hemsida sectra.com.

Författare Sectra

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.