Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-12-17

Alelion Energy Systems AB: Alelion får stororder på högspända batterisystem från den globala specialfordonstillverkaren Terberg Group värd 38 MSEK

Ordern från Terberg Group är den största sedan serieproduktionen inleddes för ca 12 månader sedan. I och med denna order är produktionsplaneringen säkrad i takt med Terbergs leveransplan.

Den nya ordern är värd cirka 38 miljoner kronor och kommer att levereras under 2:a halvåret 2022. Ordern inkluderar även serviceavtal.

Terbergs tidigare order produceras redan i Alelions batterifabrik i Göteborg. Serietillverkning av dessa högspänningsbatterier startades under det fjärde kvartalet 2020 när den nya elektrifierade terminaltraktorn lanserades på marknaden. Terberg har sedan dess tillverkat fordon som testas hos deras kunder, och efterfrågan har visat sig vara stor. Terbergs EV-serie har mottagits väl och har resulterat i flera uppföljningsordrar.

"Ordern är en bekräftelse på det långsiktiga samarbetet, vilket behövs då orderingången är stor och produktionssäkerheten viktig. Det höga intresset för elektrifierade fordon gör att vår produktionstakt ökar och långsiktighet är en förutsättning för att kunna säkra leveranser 2022, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy Systems.

Alelion Energy Systems utvecklar och tillverkar batterisystem med litiumjonbatterier, som ersätter fossildrift i olika typer av specialfordon. I samarbetet med Terberg Group har Alelion utvecklat ett batterisystem för eldrivna terminaltraktorer, som används för transport på distributionscentraler, hamnterminaler, flygplatser och i industrier.

Terberg Group är en av världens största oberoende tillverkare av specialfordon med egen verksamhet i tolv länder. Bland produkterna märks bland annat terminal- och Ro-Ro-traktorer.

Alelion Energy Systems har de senaste åren ökat satsningarna inom mer avancerade högspänningsbatterisystem för specialfordon. Bolaget har fått ett flertal viktiga order inom segmentet och tillverkar flertalet olika batterisystem mellan 48 och 700 volt.

För mer information, vänligen kontakta:
Åsa Nordström, vd, Alelion Energy Systems AB
070-290 18 58

[En bild som visar lastbil, grön, transport, släpvagn

Automatiskt genererad beskrivning]

Bildtext: Terbergs elektrifierade terminaltraktor YT203-EV. De temperaturstyrda batterierna kan användas i både varma och kalla miljöer. Med en snabbladdare som kan leverera upp till 150 kWh i timmen laddas batterier av den starkaste batteritypen på bara en timme.

Denna information är sådan som Alelion Energy Systems AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-12-17 09:00 CET.

Författare Cision