Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-13

ALLIGATOR: SER INGEN PÅVERKAN PÅ TIDSLINJE FÖR KLINISKA STUDIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Covid-19-pandemin har varit påfrestande men har inte lett till några allvarliga förseningar i de kliniska projekten.

Det skriver Alligator Bioscience vd Per Norlén i delårsrapporten.

"Vi koncentrerar nu Alligators resurser till de projekt där de har förutsättningar att snabbast skapa störst värde, vilket är våra kliniska program. Genom att ytterligare skärpa vårt fokus och genom besparingar har vi finansiering för 15 månader framåt", säger han.

De åtgärder Alligator vidtagit har inneburit neddragning av personal med elva tjänster, motsvarande cirka 20 procent av bolagets personalstyrka. Sammantaget ska besparingsåtgärder minska kostnaderna på årsbasis, från cirka 230 miljoner kronor 2019 till i storleksordningen 150 miljoner kronor.

"Neddragningarna ska vara fullt genomförda under tredje kvartalet i år och vi räknar med att vi därmed har finansiella resurser för att ta oss in i fjärde kvartalet 2021", skriver vd.

Som en följd av den pågående covid-19-pandemin tvingades Alligator göra ett uppehåll i rekryteringen till pågående kliniska fas 1-studier med läkemedelskandidaterna ATOR-1015 och ATOR-1017.

"Rekryteringen är sedan en tid återupptagen och vi ser i dagsläget ingen påverkan på tidslinjerna för studierna som helhet", skriver Per Norlén.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.