Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-11

ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad ett steg närmare byggstart av 1 000 bostäder i Kista

Detaljplanen för ALM Småa Bostads stora stadsutvecklingsprojekt Kista Square Garden har vunnit laga kraft om cirka 70 000 kvm BTA. Fastigheten som idag består av kontor och handel kommer genomgå en stor omvandling till cirka 1 000 bostadslägenheter samt ytor för handel, kontor och gym. Hela byggnaden är underbyggd med garage som är sammankopplat med garagen till Kista Galleria.

Kista Square Garden ägs tillsammans med Klövern (cirka 50%) och är sålt till ett gemensamt förvaltningsbolag som kommer förvalta fastigheten efter färdigställande. Första etappen beräknas byggstarta under första halvåret 2021. Kista Square Garden blir en viktig del av ALM Equitys växande förvaltningsaffär som utöver ägandet i Svenska Nyttobostäder består av förvaltning i egen regi. Målsättningen är att skapa en stor portfölj av moderna och klimatsmarta förvaltningsfastigheter tillsammans med andra aktörer på marknaden.

"Vi ser fram emot att bidra i utvecklingen av Kista till en levande stadsdel med nya bostäder och moderna kontors- och handelsytor. Kista Square Garden bidrar med ett tillskott av nyproducerade, kvadratsmarta och kommunikationsnära bostäder i Stockholm. Med Kistas utbud av arbetsplatser och handel så kommer detta bli en oerhört attraktiv boendemiljö. Att vi kan bevara och återbruka en tidigare kontorsbyggnad och anpassa den till framtida ändamål istället för att riva och bygga nytt minimerar klimatavtrycket", säger Louise Eklund, Affärsområdeschef, ALM Småa Bostad.

I Kista Square Garden läggs stor vikt vid att möta morgondagens behov med digitalisering, hållbarhet och flexibilitet. Projektet ligger vid Jan Stenbecks Torg, med direkt anslutning till tunnelbana och flertalet anslutningsbussar med tvärförbindelser. Dessutom kommer en station för tvärbanans nya Kistagren, som sträcker sig mellan Bromma flygplats och Helenelund, ligga intill området. Tvärbanan passerar genom tre kommuner - Stockholm, Sundbyberg och Sollentuna.

I Kista finns cirka 1 000 företag och över 30 000 personer som arbetar i stadsdelen. Sveriges "Silicon Valley" genomgår just nu en stor förvandling, där företags- och bostadsområdena knyts samman för att bilda en levande stadslik miljö. Epicentret i detta arbete är Kista Galleria och Jan Stenbecks Torg, som ligger granne med Kista Square Garden.
För mer information kontakta:
Joakim Alm, VD, tel 073-396 97 27
 

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.