Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-17

ALZINOVA: RUSADE 48% EFTER ANALYS FRÅN CARLSQUARE (NY)

(Tillägg: sjätte stycket om vilka av analytikerna som äger aktier i Alzinova, samt uppdaterar kurs)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Alzinova rusade på torsdagseftermiddagen efter att analyshuset Carlsquare publicerat en analys med ett bedömt värde för aktien på 29:80 kronor i ett basscenario.

Vid stängning hade Alzinova gått upp 48 procent till 13:82 kronor.

Carlsquares bear och bull-scenarion bygger på olika framtida händelseutvecklingar i Alzinova och beräknas till 9:60 kronor respektive 55:80 kronor, enligt analysen.

Alzinovas vaccin mot den grupp av ämnen som anses orsaka Alzheimers sjukdom kallas i analysen för "unikt" och Carlsquares bedömer att det har en "miljardpotential".

Analysen av Alzinova är inte en så kallad uppdragsanalys, uppger Carlsquare i analysen.

"Analytikern Richard Ramanius äger aktier i det analyserade bolaget. Analytikern Markus Augustsson äger inte aktier i det analyserade bolaget. Konsulten Ulf Bober äger inte aktier i det analyserade bolaget", skriver Carlsquare i analysen där det påpekas att analysfirman har upprättat och följer interna riktlinjer för egen handel, vilka baseras på Svenska Fondhandlare Föreningens riktlinjer för egen handel i värdepapper.

Carlsquare är ett analyshus och en finansiell rådgivare med fokus på företagstransaktioner. Bolaget har cirka 70 anställda med kontor i Stockholm, Berlin, Hamburg, München, Köpenhamn och London.
Författare Direkt-SE