Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-08-30

AM Cloud väljer Binero för europeisk expansion av det decentraliserade blockchain-baserade nätverket IPFS

Binero Group AB (publ) (”Binero”), en ledande leverantör av OpenStack-baserade molntjänster och infrastruktur, har tillsammans med AM Cloud Sweden AB (”AM Cloud”), den största aktören av det decentraliserade blockchain-baserade nätverket IPFS (InterPlanetary File System), tecknat ett avtal med initialt ordervärde på 6,3 miljoner SEK. AM Cloud väljer Binero för förstklassig säkerhet, prestanda och grönt datacenter.

Binero tar nu ett steg närmare framtidens sätt att lagra information genom ett samarbete med AM Cloud. AM Cloud, den största globala aktören inom decentraliserade lagringslösningar, sätter nu upp sin europeiska verksamhet med huvudkontor i Stockholm. AM Cloud erbjuder en lösning för molnlagring av stora datamängder till ett mycket konkurrenskraftig pris. Genom en inbäddad krypteringsprocessen skyddas även dataägaren för hackning eller manipulering. AM Clouds lagringstjänst är baserad på teknik från det största distributionsnätverket i världen — Filecoin och IPFS (InterPlanetary File System). Filecoin är ett open source blockchain-baserat projekt designat för Web 3.0. Sequoia Capital med flera stora Silicon Valley VCs har investerat i AM Cloud.

Tomas Nörgaard med tidigare bakgrund från bland annat Microsoft och Google leder AM Clouds etablering i Europa och förklarar varför man valde Binero som leverantör av datacenter:

”Binero kunde erbjuda flexibiliteten, snabbheten, säkerheten för oss att snabbt få upp en betydande mängd servers med grön el som energikälla. IPFS är ett helt decentraliserat, krypterat nätverk som tar ned kostnaderna radikalt för att lagra information. Bland annat använder sig redan New York City av denna teknologi inom ramen för programmet NYC Open Data. Samarbetet med Binero möjliggör att vi uppnår de krav på dataintegritet och regelefterlevnad enligt europeisk lag”. säger Tomas Nörgaard, medgrundare och VD på AM Cloud Sweden AB

I Bineros colocationlösning erbjuds kunderna utrymme i vårt toppmoderna datacenter norr om Stockholm. Utöver högsta prestanda, säkerhet och skydd, så har datacentret designats med ett maximalt fokus på hållbarhet. Som kund hos Binero kan man vara trygg i att data hos oss uppfyller krav på personuppgiftsskydd enligt GDPR, samt att ens uppgifter inte riskerar att utelämnas till tredjepartsland genom till exempel den amerikanska lagen CLOUD Act.

”Att kunna bidra till expansionen av en extremt spännande teknologi tycker vi är väldigt roligt. Att AM Clouds lösning dessutom är open-source baserad är något som vi värderar högt inom vår organisation. Att vi har attraherat AM Cloud, ett bolag som använder sig av den senast teknologin, visar att vi både har den bredd och spets som marknaden efterfrågar idag”. säger Stefan Andersson, VD på Binero Group AB.

För mer information, vänligen kontakta

Tomas Nörgaard, medgrundare och VD på AM Cloud Sweden AB
tomasn@amcloudgroup.com

Stefan Andersson, VD på Binero Group AB
stefan.andersson@binero.com

Om Binero Group


Binero Group utvecklar och levererar moln- och plattformstjänster byggda på öppna standarder och öppen källkod. Vår specialistkompetens inom modern applikationsutveckling, automatisering och managering av molntjänster hjälper kunder till framgångsrik användning av moln- och plattformstjänster.  Med våra tjänster som är skalbara, driftsäkra och i teknikens framkant har vi ett starkt erbjudande till såväl offentlig sektor och stora företag som till digitala tillväxtbolag.

Aktien är listad på NASDAQ First North Growth Market.

Kontaktuppgifter Redeye AB, Certified Adviser:
Tel: +46 8 121 57 690, certifiedadviser@redeye.se

Bifogade filer


AM Cloud väljer Binero för europeisk expansion av det decentraliserade blockchain-baserade nätverket IPFS

Författare MFN