Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-03-13

Analys A1M Pharma: På tröskeln till klinisk fas

Detta är en betald analys på uppdrag av Guard Therapeutics utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

A1M Pharma ber aktieägarna om medel för att ta in läkemedelskandidaten ROSgard™ in i klinisk fas. En relativt låg risk i kommande säkerhetsstudier och en hög emissionsrabatt talar för att teckna i emissionen.

Efter cirka tio års preklinisk utveckling står A1M Pharma på tröskeln till att ta sin läkemedelskandidat ROSgard™ in i kliniska prövningar i människa. För att finansiera den vidare utvecklingen föreslår styrelsen en företrädes­emission om 83 miljoner kronor. Emissionen sker till stor rabatt och till en värdering på 41 miljoner kronor ”före pengarna” (pre-money).

Pre­kliniska studier med ROS­gard™ har indikerat en benmärgs­skyddande effekt vid strål­behandling. Det är en lovande upp­täckt som kompletterar tidigare observa­tioner om njur­skyddande effekt. I januari 2018 blev Luthathera den första PRRT-behandlingen (cancerbehandling baserad på radioisotoper) som godkändes i USA för behandling av neuroendokrina cancer­tumörer. Tillsammans med ett tidigare marknads­godkännande i EU ger det stöd åt A1M Pharmas kliniska strategi om en satsning på skydd av njurar och benmärg vid PRRT-behandling.

Den medicinska nyttan av mål­styrd strålbehandling (PRRT) är lovande men marknaden är ännu i sin linda. Potentialen för ROSgard™ inom PRRT är därför något svårbedömd i detta tidiga skede. Radionukleidterapi undersöks även för andra mer spridda cancerformer vilket i förläng­ningen kan öppna andra större marknader även för ROSgard™ Om emissionen blir fulltecknad möjliggör det dessutom en förnyad satsning på den tidigare huvud­indikationen havande­skaps­förgiftning. Vi ser detta som betydelsefullt för att bygga värde i projekt­portföljen framöver, med hänsyn till stor marknadspotential.

Den stora rabatten i emissionen, kombinerat med en förväntat låg risk i kommande fas I-studier, talar för att teckna. Vi beräknar ett motiverat värde per aktie på cirka 11,5 kronor. Emissionen omfattas av tecknings- och garanti­åtaganden upp till 75 procent av emissionen, men en risk är samtidigt om en låg teckningsgrad medför att garanter återigen får ta en stor del av emissionen.

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.