Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-22

Analys AdderaCare: Ett steg i rätt riktning

Detta är en betald analys på uppdrag av AdderaCare utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

AdderaCare resultat för kvartal 1/ 2019 överraskade positivt med en starkare tillväxt än väntat. Precis som kvartal 4 är utvecklingen för kvartal 1 ett steg i rätt riktning. Fokus har varit på att få ordning på förvärven. Resultaten bör förbättras under 2019. I vårt bas-scenario ser vi ett värde på 11,1 (9,4) kronor per aktie. 

AdderaCare koncernen bör­jade byggas upp under 2013. Sedan dess har förvärv skett i snabb takt med början av bolaget KomiKapp AB (2013) och Trident AB (2015). Bolaget tog in kapital under 2016 inför listningen på First North. Affärsidén har varit att skapa en koncern av lönsamma bolag inom hjälpmedelssektorn. Detta drivet av att bolaget har identifierat ett ökat behov av hjälpmedel till olika grupper i samhället. En allt större del av befolkningen kommer att bli allt äldre och ställa större krav på livskvalitet. AdderaCare strategi bygger på att add­era bolag genom förvärv inom hjälp­medels­sektorn. Utvecklingen under det första kvartalet  2019 var positiv med en övertygande organisk tillväxt där alla bolag i gruppen uppvisar tillväxt. Rörelseresultatet (EBITDA) utvecklades även det positivt på plus 2 miljoner kronor att jämföras med ett negativt resultat på 0,6 miljoner kronor för samma kvartal 2018. Noteras att en positiv resultateffekt av IFRS 16-bokföring inkluderas i kvartalet. Samtidigt fanns kostnader på drygt 0,5 miljoner i kvartalet av extraordinär karaktär. 

De olika bolagen utvecklades förstås olika, där Trident, Huka och Erimed sticker ut positivt. Vi justerar upp våra förväntningar efter den starka rapporten. Det finns dock en volatilitet i resultatutvecklingen som gör att det ändå finns en viss osäkerhet i prognoserna. Aktien har utvecklats starkt sedan vår förra analys.

Vi har även förutom vårt justerade bas-scenario som ger ett värde på 11,1 (9,4) kronor per aktie modulerat med ett mer positivt-(Bull) och ett mer negativt scenario (Bear). Det ger ett aktievärde på 15,4 (13,5) kronor för Bull och 6,8 (6,7) kronor för Bear. I våra långsiktiga prognoser har vi inte lagt in några förvärv. Vi räknar med en tillväxt för koncernen på mellan 4 och 5 procent per år under prognosperioden. Vidare räknar vi med att rörelsemarginalen (EBITDA) grad­vis förbättras och toppa runt 11 procent år 2023/2024.     

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.