Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-02

Analys Adventure Box: "I startgroparna för starkt intäktsfokus"

Detta är en betald analys på uppdrag av Adventure Box Technology utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Nya strategin lovande

Bolagets nya strategi under kvartalet är än så länge lovande och tidigare indikationer visar på att den redan börjat ge utdelning. Särskilt uppmuntrande är den starka ökningen i antalet registrerade användare. Den stora erfarenheten inom styrelse och ledning ger oss förtroende för bolagets förmåga att nu pivotera Adventure Box från ett rent tillväxtsfokus i användare till större fokus på intäkter. Det är uppenbart att plattformen som helhet även utvecklats mycket under kvartalet och erbjuder idag ett användargränssnitt och en upplevelse som helt ligger i linje med de kommunicera målen med den nya marknadsstrategin.

Prognostiserar intäktsökningar under 2021

Finansiellt har bolaget vid utgången av perioden likvida medel om 9,9 miljoner kronor med ett nettokassaflöde före finansiella poster på - 4,4 miljoner kronor. Ytterligare emissioner är att vänta då större intäktsökningar och framförallt lönsamhet troligtvis är en tid bort. Bolaget befinner sig på en marknad kännetecknad av snabb förändring i konsumentbeteenden och trender. Tydligt är dock att bolaget, med sitt fokus på delbart strömmat innehåll, hittat en lukrativ och växande genre inom spelbranschen i stort. Ledningen och styrelsen breda erfarenhet inom branschen är betryggande i den här aspekten och dämpar risken något. Prognoser för intäkter och resultat är i detta skede väldigt osäkra och förlitar sig på en mängd faktorer som ännu är okända. Sammantaget kan förväntar vi oss att mer betydande ökningar i omsättning startar först under 2021 och att eventuell lönsamhet är 1–3 år bortom det.

Kommande halvår tongivande

Med hjälp av relativa värderingar mot bransch och sektor samt DCF värdering med 15 procents diskonteringsränta, 3 procents evighets- tillväxt och en relativt hög säkerhetsmarginal finner vi ett motiverat värde i dagsläget i Adventure Box på 11–13 kronor. Vi väntar med spänning på kommande halvåret och visar sig den nya strategin vara framgångsrik tillsammans med fler implementerade intäktsmodellen så är större uppsida möjlig. Det viktigaste för bolaget nu är att bevisa att större intäkter finns att hämta och att plattformen och affärs- modellen inte endast fungerar för att attrahera spelare men att även att större omsättning kan nås. Mycket är ännu osäkert och svårt att prognostisera och risken är därmed stor i denna fas men bolaget ser väl positionerat ut för stark tillväxt framöver.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.