Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-06

Analys Ascelia: Nya ägare stöder Mangoral

Detta är en betald analys på uppdrag av Ascelia Pharma utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Miljardmarknad i sikte

Mangoral utvecklas som diagnostiskt kontrastmedel vid magnetröntgenundersökning (MRI) av svårt njursjuka cancerpatienter med misstänkt eller konstaterad metastasspridning till levern. Baserat på Ascelias uppgifter uppskattar vi den potentiella marknaden för Mangoral i denna begränsade indikation till 425 MUSD fördelat på Nordamerika, Europa och Japan.  

På god väg mot godkännande
 
Produkten studeras i en avgörande fas 3-studie, SPARKLE, som till sin konstruktion är mindre riskfylld än den genomsnittliga fas 3-studien. Vi ser sammantaget en chans på 64 procent att produkten ska kunna lanseras i en egen försäljningsorganisation i USA under 2023. Ascelia räknar med att ha ett färdigt resultat från fas 3 att presentera under andra halvan av nästa år. Vi ser fram emot en uppdatering av hur många patienter som hittills inkluderats i studien, som ska innehålla upp till 200 patienter.  

Kapitalinjektion höjer värdet
 
Nyemissionen under förra veckan gör att bolaget går in i 2021 med god finansiell beredskap inför de kommersiella förberedelser som ska ta vid efter publicering ett positivt utfall av SPARKLE. Vi räknar med att bolaget kommer ha en kassa på 190 miljoner kronor vid utgången av 2020, varav ca 80 miljoner behövs för att slutföra studien. Något minskad utspädning jämfört med vårt tidigare scenario gör att värdet på Ascelia i våra kalkyler höjs till 37 kronor (35) inför redovisning av fas 3-studien.  

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.