Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-26

Analys: Banken ser uppsida i tillväxtraketen

wysiwyg_image

Med en omsättningstillväxt om 41 procent och en resultattillväxt på 27 procent, ger SEB tummen upp för speljätten Evolution Gaming.

Med en omsättningstillväxt om 41 procent och en resultattillväxt på 27 procent, ger SEB tummen upp för speljätten Evolution Gaming.

När Evolution Gaming släppte sin rapport för det tredje kvartalet tidigare i veckan reagerade marknaden svagt, inledningsvis handlades aktien ned drygt 15 procent för att återhämta sig rejält under eftermiddagen.

Tredje kvartalets rapport

När rapporten släpptes den 24:e oktober presenterade spelunderleverantören en intjäningstillväxt om 41 procent mot föregående år och en rörelsetillväxt på 27 procent. De båda nyckeltalen var något bättre än vad konsensus estimaten låg på. I sin helhet ser SEB rapporten som något i underkant, framförallt baserat på att den amerikanska marknaden väntas sätta avtryck för bolaget på betydligt längre sikt än vad många investerare hade hoppats på, addera därtill att bolaget flaggar för att avslutningen av 2018 förväntas lönsamheten hamna i det lägre skiftet av bolagets egna guidningar. Men som så många andra bolag inom sektorn har Evolution Gaming haft en kämpig tid på börsen de senaste månaderna, värderingen har kommit ned och tillväxten talar sitt tydliga språk, skriver storbanken.

VD Martin Carlesund summerar rapporten som väldigt stark och att bolaget själva inte är oroliga för den långsiktiga marginalen och att den höga tillväxten är fortsatt intakt, även in i det fjärde kvartalet. Han kommenterar också att etableringen i New Jersey gott väl och att potentialen för Evolution i USA är stora, även om expansionen kan ta sin tid.

Sammanfattningsvis är bolaget väl positionerat inom i-gamingindustrin med en marknadsandel på cirka 50 procent för realtidskasino. Tillväxten är stark och förväntas ligga på dessa nivåer under överskådlig framtid, addera där till en lönsamhet som är god. Detta gör att SEB ger Evolution Gaming KÖP.

LÄS OCKSÅ: "Storbanken ser fyndläge i högutdelaren"

Författare Jonatan Andersson