Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-03-02

Analys Bioservo: Fortsatt bra signaler

Detta är en betald analys på uppdrag av Bioservo Technologies utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Bioservos rapport för det fjärde kvartalet 2019 var i stort sett i linje med våra förväntningar. Det har fortsatt att komma många bra signaler från marknaden de senaste månaderna. Efter mindre justeringar blir vår riktkurs i bas-scenariot 29,5 (27.7) kronor per aktie.

Bioservo grundades 2006 genom ett forskningssamarbete och har nu gått in i kommersialiseringsfasen. Bolagets produkter kombinerar medicinsk vetenskap med modern robotteknik vilket ger personer extra kraft för att stärka kroppens uthållighet och funktion. Bioservos produkter syftar till att förebygga förslitningsskador inom industrin och assistera samt rehabilitera individer inom sjukvården att få tillbaka basala handfunktioner. 

Rapporten för det fjärde kvartalet 2019 kom in ungefär som väntat med totala intäkter för helåret på 24,6 miljoner kronor mot vår förväntan på 25,1 miljoner kronor. De övriga kostnaderna var något högre än vår prognos. Däremot var de övriga kostnaderna för personal och avskrivningar i linje med våra förväntningar. Under det fjärde kvartalet 2019 har bolaget även stärkt sin finanisiella position genom företrädesemissionen som inbringande drygt 58 miljoner kronor. Bolaget har även under perioden ingått samarbeten med bland annat Ericsson samt även noterat framgångar för utvecklingsparntern Eiffage. Under perioden avslutatades även det långtidstest som genomförts på Toyota Motor North Americas två fabriker i Kentucky och West Virginia. Detta test får ses som framgångsrikt då det visar en tydligt minskning av risken för förslitningsskador. Under kv4/2019 åtog sig Loxam att köpa ett antal Ironhand® under 2020, Detta genomfördes sedan under början av 2020 då 82 system beställdes till ett värde av 5,6 miljoner kronor. 

Då utfallet i stort sett var i linje med våra förväntningar gör vi endast små förändringar i våra prognoser samt att vi rullar allt i vårt scenario framåt med ett år.  I vårt basscenario räknar vi med att Bioservo blir framgångsrikt och lyckas få en stark ställning som leverantör till de vertikaler som bolaget primärt fokuserar på. Vårt justerade motiverade pris per aktien i basscenariot blir 29,5 (27,7) kronor.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.