Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-12

Analys Bonesupport: Ny struktur för tillväxt

Detta är en betald analys på uppdrag av Bonesupport utförd av analysföretaget Carlsquare (före detta Jarl Securities) på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Bonesupports CERAMENT™-teknologi har goda tillväxtmöjligheter inom behandling av hålrum i ben. En strategiförändring i USA gör att 2018 blir ett mellanår, men marknadssatsningar och stigande klinisk evidens ger ett intressant läge de närmaste åren. 

Bonesupport utvecklar och säljer innovativa produkter för behandling av hålrum i ben, som uppstår till följd av skador orsakade av trauma, byte av ledproteser eller infektioner. Bolagets teknologi CERAMENT™ är ett exempel på ett syntetiskt bengraftsubstitut, en kategori som växer på bekostnad av dagens standardbehandling, autograft (benvävnad som transplanteras från patientens egna kropp). CERAMENT™ har fördelar bland annat i form av användarvänlighet och innovativa egenskaper, som infektionsskydd. Därtill växer den kliniska evidensen avseende säkerhet, effekt och hälsoekonomi.

Hög tillväxt

Bonesupport finns på viktiga marknader i USA och Europa och har haft en genomsnittlig tillväxt på 42 procent mellan 2013 och 2017. Marknadsandelen är dock fortfarande låg vilket ger gott utrymme att växa ytterligare. För att nå ut bredare till amerikanska kliniker har Bonesupport beslutat att bygga upp ett eget nätverk av oberoende distributörer i landet. Ett exklusivt avtal med den tidigare partnern Zimmer Biomet kommer att fasas ut under 2018, vilket hämmar tillväxten kortsiktigt.

Attraktiv värdering

Bonesupport har haft en svag kursutveckling sedan noteringen i juni 2018. Oro för tillväxten i USA kan ha bidragit. Vi ser värderingen som attraktiv, givet en god finansiell ställning. Enligt vår bedömning är också tillväxtutsikterna från 2019 och framåt starka, drivet främst av flaggskeppsprodukten CERAMENT™ G och en utökad kommersiell organisation.

Motiverat värde

Pågående kliniska studier ger därtill ett kommande intressant nyhetsflöde. Toplineresultat från CERTiFy-studien kan tillkomma. Där jämförs Bonesupports behandling med standardbehandlingen autograft, avseende livskvalitet och hälsoekonomi. Det kan ge ytterligare viktig klinisk evidens mot slutet av 2018. Vårt riskjusterade motiverade värde i basscenariot uppgår till cirka 31 kronor.

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.