Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-05-31

Analys Bonesupport: Nya horisonter öppnas

Detta är en betald analys på uppdrag av Bonesupport utförd av Analysguiden

FDA ger grönt ljus åt Cerament G
Bonesupport har fått sitt efterlängtade FDA-godkännande att marknadsföra Cerament G som tillägg vid kirurgisk behandling av skelettinfektioner. Cerament G är en kalciumsulfat-baserad pasta som innehåller antibiotikan gentamicin och som appliceras i anslutning till rengöring av äldre frakturer och bensår som blivit infekterade. Godkännandet har stor betydelse för bolaget eftersom det öppnar flera kommersiella möjligheter utöver lokal behandling av beninfektion.

Cerament G kan nu lanseras i USA på en marknad som i ett första steg uppgår till över 200 miljoner dollar. Totalt ska 375 säljare på bolagets olika distributörer marknadsföra produkten tillsammans med Cerament BVF, som sedan 2014 är godkänd i USA.

Potential att sälja för 750 Mkr
De ortopediska kirurger som utför behandling av beninfektion är kända för att inte ändra sina mångåriga rutiner i onödan och vi räknar inte med att godkännandet av Cerament G ska revolutionera behandlingen på kort sikt. Men i längden talar kliniska och hälsoekonomiska faktorer för att Cerament G går en ljus framtid tillmötes i USA och att försäljning kan närma sig 750 miljoner kronor inom en 7-årsperiod.

Konkurrensen består främst av andra keramiska bensubstitut som STIMULAN och äldre PMMA-produkter. De senare har en avgörande nackdel eftersom de måste avlägsnas från kroppen när infektionen är läkt.

Höjda prognoser och ny riktkurs på 74 kronor
Bolaget avser att sälja Cerament G för ca 5 800 USD per behandling, ett högre pris än vi räknat med. Vi tror också att marknadsandelarna kan närma sig 10 procent inom en treårsperiod. I detta scenario räknar vi med att Bonesupport vänder till vinst under 2023 och att bolaget det året också når sin ambitiösa målsättning att växa med 40 procent per år.

Prognoser för såväl försäljning som vinst per aktie höjs med tio procent för 2025, vilket skapar utrymme för bolaget att fortsätta investera i marknadsföring och forskning. Vi höjer vårt motiverade värde för Bonesupport till 74 kronor per aktie (67), vilket motsvarar ett P/E-tal på 49 på det årets förväntade vinst på 1,52 kronor per aktie.

Författare Analysguiden