Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-03-06

Analys Brighter: Finansiering köper tid

Detta är en betald analys på uppdrag av Brighter utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Fortsatt inga större överraskningar i rapporterna. Finansieringen i början av 2020 ger bolaget tid att få fart på kommersialiseringen av flaggskeppserbjudandet Actiste® Diabetes Management as a Service. Vårt nya motiverade värde i bas-scenariot blir 9,4 (19,7) kronor per aktie efter utspädning och mindre justeringar. Actiste®, Brighters flaggskeppserbjudande, är en allt-i-ett abonnemangstjänst som avser att underlätta egenvården av diabetes. Initialt fokuserar bolaget på att sälja tjänsten i Sverige, Sydostasien och Mellanöstern, varav störst framsteg hittills har gjorts i Förenade Arabemiraten, som verkar vara närmast en första order. 

Fokus har självklart ändrats mot själva försäljningsarbetet och med finansieringen i hamn nu under det första kvartalet 2020 kan bolaget arbeta vidare. Vi hade inför rapporten inte förväntat oss några överraskningar rörande order eller något annat. Nu är det fortsatt traditionellt försäljningsarbete som gäller under de kommande kvartalen. I det långsiktiga scenariot har det inte betytt så mycket att detta drar ut på tiden även om det fortsätter att dra finansiering, vi anser dock att den nya finansieringen är bättre än tidigare snåriga upplägg och mer tydligt.

Positivt är att det även om förseningar har uppstått så verkar aktieägarna fortfarande villiga att kliva in med nytt kapital för att för att täcka dessa kostnader fram till dess att intäkter börjar komma in. Den finansiella positionen har förbättrats vilket är lugnande, även om utspädningen har påverkat riktkursen i negativ riktning. Detta även om bolagsvärdet totalt sett inte har förändrats så mycket. I vårt uppdaterade basscenario ser vi ett värde på 9,4 (19,7) kron­or per aktie. I ett mer optimistiskt bull-scenario beräknas värdet per aktie till 16,5 (27,0) kronor och i ett mer defensivt bear-scenario till 5,6 (14,0) kronor.

Författare Mats Hyttinge