Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-10

Analys Brighter: Telemedicin ett naturligt hjälpmedel för diabetiker

Detta är en betald analys på uppdrag av Brighter utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Ett flertal artiklar har de senaste månaderna presenterats i tidskrifter som Lancet och Nature, där man visar hur diabetiker är en riskgrupp för det nya coronaviruset. Då de ofta har ett försvagat immunförsvar, får diabetiker och andra patienter med kroniska sjukdomar för närvarande rådet att inte besöka sjukhus för sina regelbundna kontroller. Från Brighters håll menar man att telemedicin genom Actiste är en del av lösningen på denna utmaning.

Actiste är en abonnemangstjänst som avser att underlätta egenvården av diabetes. Den kombinerar alla nödvändiga delar för diabetiker som tar insulin via injektioner: blodprovstagare, blodsockermätare och insulinspruta i en enda uppkopplad enhet. Initialt fokuserar bolaget på att sälja tjänsten i Sverige, Sydostasien och Mellanöstern. Störst framsteg har hittills gjorts i Förenade Arabemiraten, som verkar vara närmast en första order.

Accumbo skapar värde

Under 2019 gjordes ett flertal investeringar som breddat verksamheten bortom diabetes. Genom dotterbolaget Camanios Smartcare-plattform vill man erbjuda en digital plattform för bättre vård i hemmet, och genom dotterbolaget Nectarine Healths AI-lösningar vill man förbättra äldrevården utan att inkräkta på patientens integritet. Brighter utvecklar med intressebolaget Accumbo även lösningar för patienter med högt blodtryck.

Motiverat värde

Brighter genomförde en framgångsrik företrädesemission i januari som gav 191 mkr i nytt kapital. Då Brighter befinner sig i ett stadie av kraftigt ökade marknadssatsningar, med fokus på lansering på ett flertal marknader är det naturligt att man under kvartalet haft ökade lönekostnader. Det här är ett planerat inslag i bolagets resa för att nå ut till sin stora identifierade marknad. Det riskjusterade motiverade värdet i vår basscenariot är 9,4 kr, vilket indikerar uppsida i aktien vid framgångsrik lansering.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.