Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-11

Analys Brighter: Temperaturen ökar långsamt.

Detta är en betald analys på uppdrag av Brighter utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Brighter fortsätter att kommunicera kring sina mål och samarbeten. Vi har uppdaterat våra antaganden i spåren av bolagets uppdaterade mål. Vi lägger till flera marknader och justerar därför upp våra prognoser. CE märkningen kvarstår som orosmoment.

Brighter utvecklar produkter och tjänster inom mobil och datadriven hälsovård. Kärnverksamheten består idag av ekosystemet The Benefit Loop, samt produkterna Actiste och jDome BikeAround. The Benefit Loop är ett molnbaserat ekosystem som sluter vårdkedjan och förser alla vårdens intressenter med pålitliga hälsodata. Actiste är ett uppkopplat hjälpmedel, som förenklar insulinbehandlad diabetes genom att samla de viktigaste funktionerna i ett komplett verktyg.

Vidgade försäljningskanaler

Actiste® är Brighters allt-i-ett abonnemangstjänst, som avser att underlätta egenvården av diabetes. Potentialen anses vara större, både i antal patienter och i tillväxt, på de andra initiala fokusmarknaderna, Indonesien och Thailand. Signalvärdet från avtal och lansering i Sverige är dock stort. Bolaget har ytterligare vidgat försäljningskanalerna från de tidigare mobil­operatörna till att täcka aktörer, som för­säkrings­bolag och andra vårdnadsgivare. 

Nödvändigt steg

CE-certifieringen är ett nödvändigt steg innan tjänsten kan nå marknaden. Som vi har diskuterat i våra tidigare analyser fanns det risk för förseningar. Det har nu också inträffat, vilket dock inte ska överdrivas i det långsiktiga scenariot. Marknaden för Actiste® är betydande och vi bedömer att bolagets produkt fyller en lucka mellan de enkla och mer komplexa lösningarna på marknaden. Vi har sedan vår analys i juni i år inkluderat Kina och några länder i Mellanöstern, vilket har får en betydande effekt på värderingen. Vi har nu i våra prognoser drygt 63 procent av bolagets målmarknader, dock till en lägre marknadsandel än vad bolaget förväntar sig.

Motiverat värde

Sedan vår senaste uppdatering i slutet av juni har aktiekursen haft en något positiv utveckling. I vårt uppdaterade basscenario ser vi ett värde på 14,90 (9,50) kron­or per aktie. I ett mer optimistiskt scenario beräknas värdet per aktie till 20,60 (13,50) kronor och i ett mer defensivt scenario till 11,60 (7,00) kronor. Temperaturen i aktien har varit något sval, givet förseningar kring CE märkningen. När leveranserna börjar att närma sig kommer temperaturen att stiga.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.