Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-02

Analys Bublar Group: Vinnare i Silicon Valley och spännande förvärv

Detta är en betald analys på uppdrag av Goodbye Kansas Group utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Förvärv av Goodbye Kansas

I slutet av maj kommunicerade Bublar att villkoren för förvärvet av Goodbye Kansas (GBK) uppfyllts. GBK bildades 2014 och är marknadsledande inom skapandet av digitala tjänster för film, TV-serier, spel och streaming. GBK har vunnit ett antal större priser inom sin genre och har på mindre än fem år lyckats etablera sig som världsledande inom genren med över 200 anställda i kontor i Stockholm, London, Los Angeles och Hamburg och en kundlista med bolag som EA/Dice, Ubisoft, Warner, HBO, Netflix och många fler.  Avsikten är att GBK ska komplettera och utöka Bublars erbjudande och bidra med viktiga synergier.  GBK förväntas bidra med 200 miljoner kronor i omsättning 2020 och ett EBITDA resultat på över 15 miljoner kronor.

Otherworld Heroes prisat på Auggie Awards

Otherworld Heroes är ett mobilspel inom genren MMORPG, vilket innebär ett online-rollspel med tusentals med och motspelare där spelarna kan se varandra på kartan. Otherworld Heroes gick in i sitt andra beta test i februari där mer än totalt över 10 000 spelare testat spelet med god feedback. Spelet gick in i en så kallad ”soft-launch” i början av maj i tre marknader: Sverige, Polen och Indonesien. Otherworld Heroes vann nyligen Auggie Awards 2020, i kategorin ”Best Game & Toy” som arrangeras av Augmented World Expo i Silicon Valley och har sedan 2010 varit den mest erkända branschtävlingen inom AR& VR.

Uppsida i aktien

Sammantaget ser vi potential till uppsida i Bublar och några särskilda faktorer kommer vara värdedrivande kommande perioden. Kortsiktigt är intäkterna från GBK och eventuella spelintäkter drivande och mer långsiktigt kommer storskalig utrullning av samtliga affärsområden skapa större värden.  En stor styrka inom bolaget är den meriterade ledningen  och styrelsen vilket ger tilltro till framtida tillväxten för Bublar

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.