Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-05

Analys Bublar: Potential är förnamnet

Detta är en betald analys på uppdrag av Goodbye Kansas Group utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Bublar ut­veck­­lar appar och mobilspel med fokus på Aug­mented Reality (AR) och platstjänster. AR innebär att ett lager digital grafik adderas till verkligheten via glasögon eller en mobiltelefon i kam­era­läge. Dock är användningen ännu i sin linda, men med det popu­lära spelet ”Pokémon Go” har tekniken etablerat sig inom mobilspel.

Pokémon Go utvecklades av Niantic i samarbete med Pokémon Company. Bublar har ett liknande samarbete med Sanrio, som inne­har rättig­heter till pop­ulära karak­­tärer som Hello Kitty. Avsikten är att lansera ett IP-spel under 2019. Givet de kom­­mer­siella likheterna mellan Hello Kitty och Pokémon är potentialen stor. Sanno­lik­heten att IP-spelet blir en lika stor succé som Pokémon Go är dock liten. Spelet ”The Walking Dead: Our World” släpptes 12 juli 2018 och hade per den 30 september genererat intäkter om cirka 82 miljoner kronor till spelutvecklaren Next Games. Det ser vi som mer än rimligt, även för Bublars kom­mande IP-spel.

Nytt spel

Samtidigt har bolagets fightingspel inom boxning, ”Glowing Glowes” nyligen mjuk­lanserats. Spelupp­levelsen är helt ny. Spel­aren styr sin avatar i box­nings­­ringen genom fysiska rörelser, med hjälp av tekniken motion tracking. Givet den höga innovationsgraden bedömer vi att spelet kan bli mycket pop­ulärt. Slutlig release plan­eras runt årsskiftet, vilket bör ge omgå­ende effekt på in­täkter. Ytterligare på gång finns ett MMORPG-spel. Detta påminner om Niantics ”Ingress”, men med den stora skillnaden att tusentals spelare kan vara aktiva och interagera på samma spelplan. Bolaget har också skapat en applikation för ett större detaljhandelsbolag. Detta i roll­en som konsult inom B2B, vilket är bolagets andra affärsben. Nyligen stärktes B2B-verksamheten genom förvärvet av Vobling.

Motiverat värde

Med andra ord bubblar det kring Bublar som med tekniskt kunnande och ny­tänkande har goda förutsättningar att positionera sig som en ledande spel­utveck­lare på en stor marknad. Investment case stärktes med förvärvet som bidrar med betydande intäkter och lönsamhet som stärker finanserna. Bland ägarna finns SHB Fonder, Åhlén-stiftelsen och IKC Fonder. I ett bas­scenario beräk­nas ett motiverat värde per aktie om 7,7 kronor för de kommande 6 till 12 månaderna.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.