Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-06-28

Analys Cantargia: Cantargia i rampljuset

Detta är en betald analys på uppdrag av Cantargia AB utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Kliniska resultat ger stöd för att kombinera nidanilimab med andra cancerbehandlingar. Ett framträdande på cancerkonferensen ASCO understryker intresset för projektet. Vi ser ett tätt nyhetsflöde framåt med kulmen (fas IIa-resultat) i början av 2020.    

Nyligen har Cantargia presenterat resultat från fas I-studien där patienter med avancerad cancer behandlats med bolagets läkemedelskandidat nidanilimab. Resultaten visar att behand¬lingen är väl tolererad och biomarkörer tyder på biologisk effekt i linje med avsedd verkningsmekanism. Det, i kombination med nyligen rapporterade prekliniska resultat, stärker bilden av nidanilimabs möjligheter som en kombinationsbehandling med cellgifter och andra immunterapier. Studien presenterades muntligen vid den stora ASCO-konferensen i början av juni, vilket är ett betydande erkännande, givet att det rör en fas I-studie. Det understryker att det finns ett stort intresse för IL-1-blockerande behandling i cancer för att motverka tumörfrämjande kronisk inflammation. Cantargia ligger i framkant i klassen samtidigt som jätten Novartis banar väg med en stor satsning på projektet canakinumab i lungcancer. Förutsättningarna för att träffa ett samarbete med en större partner ser därför goda ut, givet att den pågående fas IIa-studien kan visa på lovande resultat. Målsättningen är att presentera övergripande resultat i början av nästa år.

Närmast ska fas IIa-delen genomföras där särskilt intresse ligger på de patienter som får en kombination av nidanilimab plus standardbehandling. Det främsta syftet är att bekräfta säkerhet men även effektdata kommer givetvis att särskådas. Avrapporteringen innebär såväl hög potential som hög risk i aktien på 6–12 månaders sikt. Den finansiella ställningen är samtidigt stark efter den riktade emission i mars (som inbringade knappt 100 MSEK) .  I väntan på fas IIa-resultaten finns förutsättningar för ett intressant nyhetsflöde från övriga aktiviteter, exempelvis prekliniska studier avseende kombinationsmöjligheter med anti-PD-1-behandling. Vi gör en mindre justering av riskjusterat motiverat värde till 24 kronor per aktie (tidigare 25,1) efter en generellt höjd marknadsriskpremie.  

Författare Niklas Elmhammer

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.