Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-15

Analys Cantargia: "Växlar upp till nästa steg"

Detta är en betald analys på uppdrag av Cantargia utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Ny data öppnar för fas 3-studie nästa år

Cantargia meddelade i dagarna att bolaget ska presentera ny klinisk data från CANFOUR-studien under årets första halva. Därmed skapar bolaget ett beslutsunderlag för att inleda en registreringsgrundande studie under 2022. Vi tror att den trend som CAN04 visade upp i de preliminära data som släpptes i fjol, med 40 procents tumörsvar i svårt sjuka patienter med bukspottkörtelcancer (PDAC), är tillräckligt för att bolaget ska våga ta det avgörande steget, förutsatt att biverkningsprofilen är acceptabel.

Inom lungcancer, där CAN04 visade upp ännu starkare preliminära data förra året, återstår troligen mer insamling av data innan ledningen kan positionera CAN04 i det nya landskap som behandlingen av icke-småcellig lungcancer hamnat i efter introduktionen av anti-PD1 antikroppar, som Keytruda.

Upptankad kassa räcker i två år

Vi uppskattar att Cantargias kassa per årsskiftet uppgick till ca 900 miljoner kronor, vilket skapar betydande utrymme för ledningen att bredda det kliniska programmet för CAN04, fortsätta investera i tillverkningsprocessen och sätta CAN10 på spåret för att inleda tester på människa under 2022. Även om CANFOUR-studien, som pågått sedan 2017, har dragits med vissa förseningar närmar bolaget sig nu den punkt då PDAC-delen kan utvärderas ordentligt. Under tiden har Cantargia fått välkommen draghjälp i investerarnas ögon av att läkemedelsjätten Novartis också valt att satsa stort på anti-inflammatorisk behandling av cancertumörer med sitt 2 360 patienter stora CANOPY-program, där ett första fas 3-resultat väntas under årets första halva.

Större uppjustering inför vårens nyhetsflöde

Cantargias inriktning på behandling av cancer genom antikroppsblockering av en interleukin–receptor, IL1RAP, har placerat bolaget i hetluften bland forskningsbolagen. Genom tillgång till starka ägare har bolaget möjlighet att realisera värdet i sina projekt på egen hand i stället för att sälja projekten till en industriell partner. Å andra sidan ska framhållas att den kliniska dokumentationen på terapeutiska doser så här långt är begränsad till 31 patienter med avancerad bukspottkörtelcancer, samt ett tiotal patienter med lungcancer. Vi tror att ändå att besked breddat kliniskt program för CAN04, nya CANFOUR-data och ett ökade fokus på CAN10 skapar förutsättningar för fortsatt positiv utveckling för aktien. Det motiverade värdet höjs till 72 kronor från tidigare 39 kronor.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.