Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-11-06

Analys Cherry: Åter leverans efter dipp

Detta är en betald analys på uppdrag av Cherry AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Online Gaming levererar över vår förväntan, både på intäkter och lönsamhet i det tredje kvartalet. Effektiv marknadsföring var åter nyckeln till framgång. Budet på Mr Green lyfter spelsektorns värderingar. Det finns potential kvar i Cherryaktien.

Cherry är en ledande iGaming-koncern, verksamma i värde­kedjans samtliga led genom dotterbolag. Affärs­området Online Gaming (B2C) är koncernens viktigaste med ett intäktsbidrag under det tredje kvartalet om drygt 81 procent av kon­cernens totala intäkter.

Tillbaks på banan

Efter ett lönsamhetstapp under kv2 är Cherry åter på banan med Online Gaming som den främst bidragande faktorn. Online Gaming hade en organisk tillväxt om 46 procent och en EBITDA-marginal på 29 procent under kv3/2018, vilket var över våra för­väntningar. Kostnad per ny kund sjönk relativt kv2 samtidigt som insättning och intäkt per aktiv kund fortsätter att stiga.

Positiv trend fortsätter

En effektiv mark­nadsföring var alltså en bidrag­ande faktor till framgången och vi ser ingen anled­ning för den positiva tren­den att vända under det fjärd kvartalet. Samtidigt är bolaget väl för­berett inför kommande om­reg­ler­ing i Sverige och förutsättningarna för 2019 be­döms också som goda. Online Gaming tar därtill klivet in på den omreglerade marknaden i Polen. Intäktsbidraget kan bli gott, eftersom marknaden är stor, men lönsamheten lär pressas av en hård beskatt­ning.

Online Marketing starkt

Online Marketing överraskade också positivt relativt våra förväntningar med en sekventiell tillväxt om 20 procent (inkluderat internfakturering). EBITDA-marginal lan­dade på 53 procent, vilket var en förbättring med 5 procentenheter relativt det andra kvartalet. Skal­bar­heten i affärsmodell­en börjar åter visa sig, trots fortsatta investeringar för framtiden, bland annat i utvalda delstater i USA. Med bra momentum på samtliga mark­nader och fokus på nya möjligheter förväntar vi oss också fortsatt tillväxt.

Motiverat pris

Game Development visade upp en sekventiell tillväxt om 7 procent och en EBITDA-marginal som pressades av konsolideringen av Highlight Games under kv3. Lönsamheten antas ligga kvar på dessa nivåer under de kommande kvartalen. Samtidigt har Yggdrasil tecknat nya intressanta avtal, parallellt med att Highlight Games står i startgroparna för en lansering i Italien. Efter kvartalsrapporten justerar vi upp våra prognoser för helåren 2018 och 2019. I bas­scenariot beräknas ett motiverat pris per aktie om 90,30 (75,10) kronor. Budet på Mr Green har lyft sektorns värderingsmultiplar.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.