Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-07

Analys CombiGene: Epilepsiprojektet CG01 fortsätter visa styrka

Detta är en betald analys på uppdrag av CombiGene utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

CG01 mot kliniska studier i människa 2022

Som väntat rapporterade CombiGene ingen försäljning under H1 2021 och resultatet efter finansnetto blev -26 mkr. Bolaget slutförde under Q2 en företrädesemission som tillförde 65,7 mkr efter emissionskostnader och vid kvartalets utgång uppgick bolagets kassa till 82 mkr. CombiGene kommer under 2021 att ha ett tydligt fokus på att genomföra de avslutande prekliniska studierna för genterapiprojektet CG01 mot läkemedelsresistent fokal epilepsi, som omfattar biodistributions- och säkerhetsstudier. Den första kliniska fas 1/2-studien i människa med CG01 som har blockbusterpotential beräknas inledas 2022.

Utlicensiering möjlig i tidig klinisk fas

CombiGene erbjuder investerare unik exponering mot den kraftigt växande marknaden för genterapi. Genterapi har under senare år haft en snabb utveckling med flera godkända terapier och ett antal stora företagsaffärer. Då bolagets affärsmodell bygger på att licensiera ut projekt mot breda sjukdomar i tidig klinisk fas kommer bolaget i och med den förestående fas 1/2-studien närma sig en intressant fas i sin utveckling. Likviden från företrädesemissionen kommer användas till GMP-produktion av CG01, avslutande säkerhetsstudier med CG01 kring biodistribution och toxikologi i djur, in vivo studier för utvärdering av läkemedelskandidater i lipodystrofiprojektet CGT2, samt finansiering av bolagets löpande verksamhet. Även bolagets lipodystrofiprojekt CGT2 har gjort framsteg och projektet erhöll i februari 9 mkr i utvecklingsstöd från Eurostars. Bolaget uppskattar att CGT2 har en försäljningspotential på USD 750 - 1 450 miljoner.

Ny riktkurs 21 kr efter omvänd split

Då bolagets epilepsiprojekt CG01 går in i fas 1/2-studier 2022 har vi nyligen höjt sannolikheten för lansering till 15%. I och med att bolaget nu går in i en mer intensiv utvecklingsfas har vi justerat våra kostnadsestimat för 2021 och 2022. Vi justerar vår riktkurs till 21 kr efter den omvända split bolaget genomfört som minskat antalet utestående aktier till 19,8 miljoner från 396 miljoner. Vår tidigare riktkurs 1,5 kr var baserad på 229,3 miljoner utestående aktier.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.