Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-01

Analys Coor: Fortsatt långsiktig positiv trend

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Coors rapport för det fjärde kvartalet 2018 bjöd inte på några större överraskningar där tillväxten var fortsatt stark och marginalen kom in ungefär som väntat. Efter en stark utveckling sänker vi vår rekommendation ett steg. Potentialen är nu drygt 13 procent upp till vår riktkurs.

COOR Service Managemen är en nordisk leverantör av IFM (integrerad Faciliyt Management) och FM-tjänster (Facility Management). Bolaget tillhandahåller 100 olika tjänster bland annat lokalvård, catering, fastighetstjänster, receptionstjänster, samt post- och pakettjänster, liksom konferens och mötesrumstjänster.

Stark tillväxt

När Coor rapporterade sitt fjärde kvartal 2018 uppvisades fortsatt en stark tillväxt på hela 24 procent för kvartalet varav 9 procent organiskt. Det var bättre än vår prognos på en total tillväxt på 20 procent. Den fortsatt starka organiska tillväxten imponerar.  Även om vi inte förväntar oss en lika stark utveckling under 2019 så finns det utrymme för positiva överraskningar här.

Bättre än väntat

Det justerade EBITA resultatet kom in på 135 miljoner kronor vilket var något bättre än vår förväntan på 131 miljoner. Rörelsemarginalen (just EBITA) uppgick till 5,2 procent vilket var i linje med vår förväntan.  

Stark organisk tillväxt

Årsbokslutet satte även punkt för ett aktivt år med en stark organisk tillväxt samt ett flertal stora förvärv plus ett flertal omförhandlade stora kontrakt, där Ericsson är det mest signifikanta. Equinor kontraktet som startas under det tredje kvartalet kommer att påverka marginalen då det är ett signifikant och större kontrakt än Ericsson.

Extrautdelning

Trots ett år med stora förvärv samt en utdelning på 380 miljoner kronor under året ligger skuldsättningsgraden på 2,4 ggr vilket är i linje med bolagets målsättning. För 2018 föreslås en total utdelning om 4 kronor per aktie varav 2 kronor är extrautdelning. 

Motiverat värde

Efter rapporten justerarar vi våra prognoser för omsättningen för 2019 och framåt något men behåller i stort sett våra marginalantaganden. Vi har dock höjt våra långsiktiga marginalantaganden mot slutet av prognosperioden samt sänkt kapitalkostnaden vilket ger en positiv effekt på vårt motiverade värde till 86 kronor (82). Med hänsyn till en stark kursutveckling efter rapport sänker vi rekommendationen till Öka.

Författare Mats Hyttinge