Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-07-19

Analys Coor: Fortsatt positivt sentiment

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av analysföretaget Carlsquare på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Coors rapport för det andra kvartalet 2019 blev aningen svagare än vår förväntan vad gäller omsättningen. Marginalerna utryckt som justerad EBITA kom in i stort sett med vår förväntan med ett utfall på 5,5% mot vårt förväntade 5,6%. Vi justerar ned våra vinstantaganden marginellt och står kvar vid vår Behåll rekommendation.

Rapporten för det andra kvartalet 2019 skapade inga större överraskningar även om tillväxten blev något svagare än vi förväntat oss. Tillväxten kom ändå in på 7 procent med en organisk tillväxt på 5 procent under kvartalet. Med det starka 2018 i ryggen är det svårt att uppvisa tvåsiffriga tillväxttal, dessutom med en stor andel rörliga volymer. Värt att nämna är att tillväxten i den organiska tillväxten i kvartal 2/2018 var hela 11 procent.

Vi sänkte inför rapporten vår marginalförväntan från 5,8 procent avseende justerad EBITA till 5,6 procent för kvartal 2/2019. Det visade sig vara en rimlig uppskattning där Sverige utvecklades ungefär som väntat med en omsättning som var 0,3 procentenheter över vår förväntan. Marginalen för den svenska marknaden blev dock aningen lägre på 9,4 procent mot vår prognos om 9,8 procent. Den största effekten på marginalen har fortfarande det förlängda Ericssonkontraktet, vilket bör klinga av nu under det tredje och fjärde kvartalet 2019. Den något svaga punkten i rapporten var utvecklingen i Danmark. Där har bolaget under det senaste året till stor del fokuserat på integrationen av Elite och förhandlingarna av det stora kontraktet med den Danska polisen. Det är dock troligt att marginalerna i Danmark nu återigen kommer att börja trenda uppåt när fokus ligger på åtgärder för att förbättra effektiviteten.

Den starka organiska tillväxten kan inte fortsätta på de höga nivåer vi såg under 2018 utan kommer vara mer normala, dvs i linje med de 5 procent som bolaget själva har indikerat som mål över tid. Vi har justerat våra prognoser något baserat på något högre försäljnings- och administrativa kostnader. Dock är de finansiella kostnaderna lägre vilket nästan balanserar ut dessa poster. Posten för jämförelsestörande kostnader var några miljoner kronor högre än vad vi väntade oss, dock är den historiskt svår att prognosticera.

Det starka kassaflödet och stabila affärsmodellen kan göra att aktien håller emot bra i en eventuellt mer turbulent aktiemarknad. Aktiens starka utveckling har mattats något inför rapporten för det andra kvartalet vilket gör att potentialen nu är cirka 9 procent till vår justerade riktkurs. Vi står därför kvar vid vår Behåll rekommendation tillsvidare.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.