Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-02

Analys Coor: Förvärv och tillväxt i fokus.

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Coor har visat stark tillväxt under de gångna kvartalen och vi förväntar oss att den trenden fortsätter under det andra kvartalet som rapporteras den 18 juli. Det då vi inte har uppfattat några negativa signaler från bolagets marknader. Bolagets tillväxt är drivet av både bra organisk samt förvärvad tillväxt.  Då många nya kontrakt tecknats under det senaste året har pressat marginalerna vilket även kommer synas under detta kvartal. Det är dock helt normalt givet hur affärsmodellen fungerar.

Vi förväntar oss en omsättning för det andra kvartalet på 2 262 miljoner kronor. Förvärven under förra året syns nu fullt ut i omsättningen. Till exempel är Danmark nu nästan uppe i en omsättning på 400 miljoner kronor för kvartalet jämfört med 192 miljoner för samma kvartal 2017.

Det har även tillkommit nya volymer under första halvåret, där tex kontraktet med Storebrand är noterbart. Detta kontrakt startas under slutet av det tredje kvartalet 2018.

Vi förväntar oss ett justerat EBITA resultat för kvartalet på 117 miljoner kronor vilket kan jämföras med 115 miljoner föregående år. EBITA marginalen är svagare än samma kvartal föregående år fortfarande påverkat av många nya kontrakt.

Vi tror inte heller på någon negativ överraskning rörande finansnettot liknande det som hände i det första kvartalet 2018 orsakat av stora valutarörelser.

Coor fortsätter att förvärva bolag där möjligheter uppstår. Mot slutet av maj förvärvades det norska West Facility Management med den huvudsakliga verksamheten i Oslo och Bergen. Den huvudsakliga kompetensen ligger inom lokalvårdssegmentet. Inför detta kvartal har vi justerat upp våra förväntningar främst på omsättningen för Danmark. Vidare har vi lagt in det norska förvärvet som representerar cirka 140 miljoner kronor i omsättning på årsbasis.

Vi har fortsatt en positiv syn på bolagets utveckling under 2018 och upprepar vår köp-rekommendation och riktkurs för Coor-aktien 77 kronor.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.