Du är här

2018-07-19

Analys Coor: Lysande tillväxtkvartal

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Under det andra kvartalet fortsatte den organiska tillväxten att vara stark. Tillsammans med effekten från förvärv och valuta blev den totala tillväxten i nettoomsättning under kvartalet hela 25 procent. Resultatet blev bättre än vad vi förväntade oss främst drivet av en ännu bättre organisk tillväxt men även bättre marginaler, främst i Danmark.

Coor rapporterade en fortsatt stark tillväxt även under det andra kvartalet 2018. Den starka organiska tillväxten på elva procent för koncernen fortsätter att imponera och är det andra kvartalet i rad med organisk tillväxt på tio procent eller över. I motsats till första kvartalet där Finland stack ut särskilt mycket var det nu Danmarks tur att överraska positivt med en organisk tillväxt på hela 22 procent. Dock uppvisar även Norge och Finland stark organisk tillväxt under kvartalet med 14 respektive 13 procent. Den totala tillväxten på 25 procent under kvartalet kommer i lika delar från 11-procentiga organiska tillväxten men även 11 procentenheter r från förvärvad tillväxt. Resterande tillväxt kommer från positiv valutapåverkan. Vår förväntan på drygt 19 procents tillväxt under kvartalet överträffades därmed. Den starka organiska tillväxten grundas fortfarande främst i de många nya vunna orderar som kom in under 2017 men även som i fallet i Danmark ytterligare små och medelstora kontrakt samt höga rörliga volymer. Det har under det andra kvartalet visat sig inte vara fullt lika negativt utfall som kunde förväntats. Visserligen har de höga rörliga volymerna till hög lönsamhet kompenserat under kvartalet.  Marginalutvecklingen under kvartalet är imponerande givet alla nya kontrakt och förvärv och kom in på 5,8 procent och slog därmed vår prognos på 5,4 procent.

Utvecklingen för kassaflödet påverkades positivt av del faktorer som kalendereffekter och säsongsvariationer. Detta har dock motverkats av en tillfällig uppbyggnad av rörelsekapital från dels förvärvade bolag samt från de större rörliga volymerna i flera länder.  Skuldsättningen har som förväntat ökat givet de förvärv som har genomförts samt av det temporära negativa kassaflödet under kvartalet. Skuld­sättningsgraden på 2,7x har gått upp från 2,2x under första kvartalet med förvärven men är fortfarande under målet om 3,0x och bör sjunka tillbaka under resten av året.

Vi har justerat upp våra omsättningsestimat ytterligare baserat på en stark under­liggande utveckling. Vi har samtidigt även justerat våra förväntningar på marginalerna nästkommande kvartal något. Vårt DCF-värde förändras med våra justeringar till 80,1 från 76,8 kronor per aktie som en följd av de reviderade prognoserna. Vi sänker rekommendationen till ÖKA med en höjd riktkurs 80 (77) kronor främst beroende på en stark kursutveckling sedan vår tidigare rapport.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.