Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-11-08

Analys Coor: Stabilt som väntat

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av analysföretaget Carlsquare (före detta Jarl Securities) på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Coors rapport för det tredje kvartalet 2019 kom in som vi förväntade oss. EBITA resultatet blev 127 miljoner kronor mot vår prognos på 128 miljoner kronor. Vi justerar våra vinstantaganden marginellt och men höjer rekommendationen till Öka med en riktkurs på 89,8 kronor (tidigare 89,1 kronor). 

Rapporten för det tredje kvartalet 2019 blev fri från större överraskningar och resultatet kom väl in linje med våra förväntningar. Den organiska tillväxten blev 5 procent under kvartalet. Valutaeffekten utgjorde endast 1 procentenhet av tillväxten. Precis som för det andra kvartalet 2019 var det svåra jämförelsesiffror för det tredje kvartalet. Med det starka 2018 i ryggen är det svårt att uppvisa tvåsiffriga tillväxttal. Värt att nämna är att tillväxten i den organiska tillväxten i kvartal 3/2018 var hela 10 procent.

Inför kv3-rapporten bedömde vi att marginalen skulle hamna på goda 5,1 procent avseende justerad EBITA givet de större kontrakt som har förlängts.   Det visade sig vara en rimlig uppskattning. Sverige utvecklades bättre än väntat med en omsättning som var drygt 2 procentenheter över vår prognos. Marginalen för den svenska marknaden blev dock lägre på 7,6 procent mot vår prognos om 8,3 procent. Det är troligt att det fortfarande är det förlängda Ericssonkontraktet som påverkar negativt, vilket bör klinga av under det fjärde kvartalet 2019. De Norska och Finländska marknaderna utvecklades bättre, där marginalen för Finland var riktigt bra på 5,6 procent. Visserligen brukar det tredje kvartalet vara starkast säsongsmässigt men det är positivt då det är marknaden med störst förbättrings potential totalt sett. I Danmark har bolaget under det senaste året till stor del fokuserat på integrationen av Elite och förhandlingarna av det stora kontraktet med den Danska polisen vilket har satt en viss press på marginalen. Där var utfallet i linje med tredje kvartalet 2018. Det är troligt att marginalerna i Danmark nu kommer att börja trenda uppåt när fokus ligger på åtgärder för att förbättra effektiviteten.

Den starka organiska tillväxten kan inte fortsätta på de höga nivåer vi såg under 2018 utan kommer vara mer normala. Det betyder i linje med de 5 procent som bolaget själva har indikerat som mål över tid och som uppvisades i detta kvartal som är ett relativt typiskt kvartal rent från stora extra volymer som snöskottning etc. Vi har justerat våra prognoser något baserat på mixen i rapporten men skillnaden på totalen blir endast marginell.

Vi har även i samband med denna rapport inkluderat förvärvet av Norrlands Miljövård AB som slutfördes den 31 oktober 2019. Aktien har haft en svagare utveckling sedan det andra kvartalet 2019 vilket gör att potentialen nu är cirka 12 procent upp till vår justerade riktkurs. Vi höjer därför rekommendationen till Öka.

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.