Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-15

Analys Coor: Utmärkt utdelningsaktie – tillväxten tillbaka i år

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

2020: Imponerande år kröns med rejäl utdelning

När Coor summerade 2020 fanns all anledning att vara nöjda. Trots att pandemin pressade ner omsättningen med 7 procent till 9 591 miljoner kronor (10 313) lyckades bolaget öka det justerade ebita- resultatet med drygt 1 procent till 556 miljoner (549). Även om Coor dragit stor nytta av statliga permitteringsstöd har bolaget utan tvekan hanterat pandemin på bästa sätt. I våra ögon var det ett styrketecken att Coor, trots andra vågen i pandemin, lyckades bolaget lämna det svenska permitteringssystemet redan under tredje kvartalet. Bolaget överraskade i bokslutet med ett oväntat generöst utdelningsförslag på 4,40 kronor per aktie, jämfört med vår prognos på 3,50 kronor.

2021: återhämtning + stark pipeline + nya förvärv

Under 2021 räknar vi med att Coor återgår till tillväxt när delar av det pandemirelaterade tappet återhämtas. Utöver det talar ledningen om att pipeline med nya potentiella affärer nu ser ännu bättre ut än för bara några månader sedan, med flera stora kontrakt i framförallt Sverige och Danmark som går mot avslut. Det rimmar väl med tidi- gare mönster där kriser/lågkonjunkturer lett till ökad outsourcing, och därmed tillväxt för Coor. Lägg slutligen till att Coor trots den generösa utdelningen har ett förvärvsutrymme på uppåt 1 miljard. Bolaget har redan hunnit med ett litet förvärv i år, norska R & K Service som tillför cirka 80 miljoner i omsättning. Och vi räknar med mer av den varan framåt. Den stora osäkerheten på tillväxtsidan lig- ger i om arbetslivet strukturellt förändrats med en högre andel hem- arbete, vilket skulle kunna minska efterfrågan på Coors arbetsplats- relaterade tjänster i ett längre perspektiv.

Aktien: >7% direktavkastning i stabilt tillväxtbolag

Efter bokslutet gör vi bara mindre justeringar i våra prognoser. Det förlorade Equinor-kontraktet slår främst mot 2022. Samtidigt lär nya kontrakt som signeras i år främst påverka 2022, givet en trolig för- skjutning mot andra halvåret samt en viss upprampningstid. Vi ser därför potential till höjda prognoser för främst 2022 drivet av nya kontrakt under 2021 samt fler förvärv. Vid kurs 60 kronor är Coor prissatt för bara drygt 1 procents utdelningstillväxt framåt. Det inne- bär att aktiemarknaden helt räknat ut bolaget, vilket framstår som klart förhastat. Vi ser mycket god risk/reward i aktien på dessa nivåer och upprepar riktkursen 80 kronor.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.