Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-02-13

Analys Coor: Viss press från nya kontrakt

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Coor lämnar sin rapport för det fjärde kvartalet 2018 den 21 februari. Ericssonkontraktet som omförhandlats och startats i augusti har fortfarande en negativ påverkan på marginalen. Vi har justerat ned vår förväntan på marginalen i kvartalet, baserats på större påverkan från nya kontrakt och lägre andel rörliga volymer. Potentialen är nu 17 procent till vår riktkurs.

COOR Service Managemen är en nordisk leverantör av IFM (integrerad Faciliyt Management) och FM-tjänster (Facility Management). Bolaget tillhandahåller 100 olika tjänster bland annat lokalvård, catering, fastighetstjänster, receptionstjänster, samt post- och pakettjänster, liksom konferens och mötesrumstjänster.

Kraftig tillväxt

När Coor rapporterar sin kvartalsrapport för det fjärde kvartalet 2018 den 21 februari sätter det punkt för ett år där bolagets omsättning har växt kraftig både genom förvärv men också genom kraftig organisk tillväxt. Vi förväntar oss fortsatt en god tillväxt under det gångna kvartalet med en total tillväxt på över 20 procent givet alla förvärv som gjorts.

Negativ resultateffekt

Resultatutvecklingen för bolaget under det fjärde kvartalet har fortsatt att påverkats negativt, särskilt av det stora omförhandlade Ericsson kontraktet som startades under augusti. Vad vi erfar är detta ett av de större kontrakten som omförhandlats under året och där en hel del förändringar av förutsättningarna har gjorts, vilket kommer att ge en bra utveckling under kontraktets livslängd. De stora förändringarna påverkar samtidigt marginalen negativt kortsiktigt och vi förväntar oss att marginalen på detta kontrakt är tillbaka på normal nivå under det tredje kvartalet 2019.

Små rörliga volymer

Vad vi kan bedöma har det inte varit några större rörliga volymer under det fjärde kvartalet hänförligt till tex snöskottning, samtidigt kan stora rörliga volymer påverka marginalen negativt då dessa extra volymer inte kan handskas med egen personal utan genom underleverantörer.

Motiverad kurs

Vi sänker vår marginalförväntan från 5,5 procent för ett justerat rörelseresultat (EBITA) till 5,2 procent för kvartalet, men lämnar tillväxtförväntningarna oförändrade. Vår köprekommendation upprepas inför rapporten, med en riktkurs på 82 kronor.

Författare Mats Hyttinge