Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-05-20

Analys Ecoclime: Stor värderingsrabatt på klimatteknikbolaget

Detta är en betald analys på uppdrag av Ecoclime Group AB utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Kraftig tillväxt under Q1 – SDC imponerar igen

Ecoclime ökade omsättningen med hela 119 procent under första kvartalet samtidigt som rörelsemarginalen på ebita-nivå ökade till 5,8% (-0,3%). Förvärvade H-Gruppen som konsoliderades vid års- skiftet var huvudförklaringen till omsättningslyftet, men noterbart är att dotterbolaget SDC Automation fortsatte sin fina tillväxtresa med hela 68 procents organisk tillväxt under kvartalet.

Permitteringar p.g.a. covid-19

Covid-19 hade ingen stor påverkan på det första kvartalet, men kommer att påverka Ecoclime från och med andra kvartalet. I kärn- verksamheten har bolaget pausat merparten av utvecklingsarbetet och genomfört 60-procentiga permitteringar. Risken i Ecoclime ligger i en relativt skral kassa, 9,4 miljoner kronor vid utgången av första kvartalet, och en fortsatt olönsam affär, justerat för aktiverade utvecklingskostnader. Utöver kassan har bolaget även tillgängliga checkkrediter på 4,1 miljoner. I ett worst case-scenario kan ytter- ligare kapitalbehov inte uteslutas även om kassaflödet under första kvartalet vände upp och var positivt.

Låg värdering på attraktiv miljöteknik

Ecoclime framstår som helt missuppfattat på marknaden. Vår konservativa summan-av-delarna-beräkning visar att bara dotter- bolaget SDC kan svara upp mot nästan hela Ecoclimes företagsvärde (EV). Till det ska sedan adderas en lönsam installationsaffär med en omsättning kring 110 miljoner samt den gamla olönsamma kärnan i Ecoclime med högintressanta tillväxtutsikter på sikt. Givet osäker- heten kring negativa effekter från covid-19 sätter vi riktkursen till 8 kronor, motsvarande ev/sales ~1,5 2020p. Men håller bolagets fina tillväxttrend i sig talar mycket för att det finns stor potential i aktien på sikt.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.