Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-02

Analys Electra Gruppen: Ordning och reda på varulagret

Detta är en betald analys på uppdrag av Electra Gruppen utförd av Analysguiden

Företagsbesök i Kalmar
Den 28 maj genomförde vi ett företagsbesök till Electra Gruppens kontor och lager i Kalmar. Under besöket visades den administrativa delen av IT-verksamheten, utvecklingsavdelningen för e-handel där Electra är starka på att skapa e-handelssidor för sina kundföretag inklusive underhåll av hemsidor samt det 20 000 kvadratmeter stora varulagret. Förutom att lagret består av elektronikprodukter, som är bolagets kärnområde, visades lagerområden för kunders räkning och avdelningar för omprogrammering av digitalboxar och annan elektronisk utrustning. Vi imponerades av lagrets organisation, ”ordning och reda” samt plockrutiner. Uppbyggnaden kring bolagets tredjepartslogistik utgör en viktig stomme i verksamheten där kundföretag överlåter in- och utleveranser av transporterade varor, lagerhållning, uppgraderingar av elektronisk utrustning och utleveranser både till butiker och enskilda kunder. Utöver lagret i Kalmar har bolaget även ett 9 000 kvadratmeter stort varulager i Växjö där möbler och heminredning lagerhålls och distribueras till de 32 Em-home butikerna.

I början av maj månad publicerade Electra Gruppen ett pressmeddelande kring ett nytt uppdrag där bolaget får i uppdrag att hantera färgfackhandelskedjan Happy Homes e-handelslogistik. Happy Homes är Sveriges äldsta färgfackhandelskedja med över 80 butiker runt om i landet.

Inför andra kvartalets rapport som publiceras den 24 augusti förväntar vi oss en nettoomsättning på 475 miljoner kronor (andra kvartalet 2020: 443 miljoner kronor) – motsvarande en tillväxt på 7 procent. Vinst per aktie för det andra kvartalet beräknas till 0,63 kronor (andra kvartalet 2020: 0,53 kr) – motsvarande en vinsttillväxt på 18 procent.

Fortsatt stor potential i aktien
Vi ser en fortsatt stor potential i aktien och vi väntar fler nyheter, såsom fler kedjeanslutna kunder och därmed ökade leveransmöjligheter till fler än dagens butiker, fortsatt utveckling av e-handelsplattformer och distribution av kunders lagerhållna e-handelsprodukter samt strategiska förvärv, under det närmaste året. Vi upprepar således vår riktkurs från april på 90 kronor per aktie.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.